"Manau, kad teismas pasielgė labai humaniškai dėl šio opozicionieriaus. Teismas elgėsi, pagal savo savo kompetenciją, pagal įstatymą", - pareiškė A.Lukašenka žurnalistams penktadienį.

Kalbėdamas apie situaciją, susijusią su A.Beliackiu, prezidentas sakė, jog "dar gerai, kad jis ne Amerikoje, jis ten gautų 17 metų".

"Ir, apskritai, yra įstatymas - laikykis jo, ir nebus jokių problemų. Pažeidei įstatymą - atsakyk pagal įstatymą", - pareiškė Baltarusijos prezidentas.

Nuteisė 4,5 m. kalėjimo

Lapkričio 24 dieną Minsko Pervomaisko rajono teismo teisėjas Sergejus Bondarenka nuteisė teisių gynimo centro "Vesna" pirmininką A.Beliackį 4,5 metų laisvės atėmimu sustiprinto režimo kolonijoje su turto konfiskacija.

Kaltinamojo turtą, taip pat ir užregistruotą kitų asmenų vardu, nuspręsta paimti nuosprendžiui įvykdyti.

Pagal teismo sprendimą, A.Beliackis taip pat turės sumokėti 721 mln. Baltarusijos rublių žalos atlyginimą ir 36 mln. Baltarusijos rublių valstybės mokestį.

Dingstis teisių gynimo centro "Vesna" vadovo A.Beliackio persekiojimui buvo informacija apie jo sąskaitas užsienio bankuose, kurią Baltarusijos valdžiai perdavė Lietuvos teisingumo ministerija ir Lenkijos generalinė prokuratūra.