Pasak jos, sprogimo praėjusį vakarą priežastis – vandenilio siurblio gedimas, dėl kurio kilo gaisras, pražudęs vieną 40-metį vyrą; vieno iš penkių sužeistųjų būklė sunki. Naftos perdirbimo įmonė nurodė, kad sužeistųjų yra šeši.

Ugniagesiai greitai sutramdė gaisrą.

Energetikos ministerija pažymi, kad buvo netinkamai valdoma įranga. Vandenilio slėgis buvo tris kartus didesnis už normalų, bet apsaugos vožtuvas nesuveikė. Nelaimę tiria prokuratūra.

Šiai naftos perdirbimo įmonei, per metus pagaminančiai apie milijoną tonų produktų, vadovauja lengvatinio apmokestinimo bendrovė, registruota Mergelių salose. Įmonė dėl verslo problemų neveikė vienus metus, ir tik anksčiau šį mėnesį joje buvo atnaujinta gamyba.

Tuo tarpu Jonijos (naftos) perdirbimo ir prekybos bendrovė (The Ionian Refining and Trading Company) nurodė, kad sprogimą sukėlė nutrūkęs elektros energijos tiekimas, o atsarginė sistema neveikė tinkamai. Pasak bendrovės, įmonė jau dirba normaliu režimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją