„Mums malonu, kad pasirinkote Nešiną savo namais“, – pareiškė vietos pareigūnas Danielis Senesaelis, turėdamas omenyje miestelį, kuriame G. Depardieu pernai įsigijo namą. Valdininkas taip pat gyrė kino pasaulio garsenybę, kad jis lieka ištikimas savo įvaizdžiui.

„Gerardai, Estempiui jus myli“, – D.Senesaelis sakė per ceremoniją, surengtą XII amžiaus pilyje.

Priešais raudono mūro pilį, apsuptą apsauginiu grioviu, kur buvo surengta ceremonija jo garbei, G.Depardieu sakė žurnalistams, kad gyvenimas Nešine yra „tobulas“ ir dar kartą pavadino save „pasaulio piliečiu“.

„Dirbau visame pasaulyje, bet apsistojau Nešine“, – pridūrė jis.

G.Depardieu surengs didžiulį pikniką 200 svečių, tarp kurių bus jo naujieji kaimynai, švęsdamas savo įsikūrimą name, įsigytame Nešine netoli sienos su Prancūzija.

Vietos mėsininkas Marcas Vensas, kuris tapo šio vakarėlio tiekėju, sakė televizijai RTL-TV1, kad valgiaraštyje bus jautienos nugarinės kepsniai ir kepti paršeliai.

Apie ketvirtadalis Nešino, priklausančio Estempiui savivaldybei, yra Prancūzijos piliečiai – daugiausiai turtingi žmonės, kuriuos šį miestelį vilioja daug palankesnė negu jų tėvynėje Belgijos mokesčių sistema.