Ieškinyje, pateiktame aktorės Cindy Lee Garcia, atsakovais įvardijamas "YouTube" ir šio tinklalapio įkūrėja "Google Inc.", taip pat vienas Kalifornijoje gyvenantis iš Egipto kilęs koptas, laikomas skandalingojo filmo kūrėju.

Praeitą savaitę Los Andželo aukštesnysis teismas atmetė C.L.Garcios prašymą nustatyti laikinuosius suvaržymus, kurie būtų įpareigoję "YouTube" pašalinti 13 minučių primityviai sukurptą vaizdo įrašą. Teisėjas nutarė, kad aktorė veikiausiai nesugebės apginti savo argumentų valstijos teisme.

Savo ankstesniame ieškinyje C.L.Garcia kaltino numanomą filmo kūrėją sukčiavimu, šmeižtu ir nesąžiningu verslu. Tačiau federaliniame ieškinyje taip pat minimi autorinių teisių pažeidimai, susiję su jos vaidmeniu filme "Musulmonų nekaltumas" (The Innocence of Muslims).

C.L.Garcios byla yra pirmasis žinomas civilinis ieškinys, susijęs su vaizdo įrašu, kuris pristatomas kaip ilgesnio filmo reklaminis klipas ir kuriame musulmonų pranašas Mahometas vaizduojamas kaip puskvailis ir iškrypėlis. Šis vaizdo įrašas per pastarąsias dvi savaites išprovokavo prieš Ameriką nukreiptų neramumų bangą Egipte, Libijoje ir dešimtyse kitų musulmoniškų šalių.

Įsiplieskus šiam smurtui, per ataką prieš JAV konsulatą Libijos rytiniame mieste Bengazyje buvo nužudyti keturi amerikiečiai, tarp jų JAV ambasadorius.

"Google" iki šiol atsisakydavo pašalinti prieštaringai vertinamą filmą iš "YouTube", nors tai padaryti spaudė Baltieji rūmai ir kiti. Kita vertus, bendrovė padarė šį vaizdo įrašą neprieinamu Egipte, Libijoje ir kitose musulmoniškose šalyse.

C.L.Garcios advokatas praeitą savaitę argumentavo, kad jo klientė, gyvenanti Kalifornijos mieste Beikersfilde, patyrė panašią žalą kaip žmogus, kurio privatumas pažeidžiamas be leidimo paviešinant jo sekso įrašus.

Tačiau "Google" advokatai tvirtina, kad aktoriaus teisės neapsaugo asmens nuo galimai neigiamo filmo įvertinimo.

C.L.Gacia naujausiame ieškinyje, pateiktame JAV apygardos teismui Kalifornijos mieste Santa Klaroje, nurodo, kad "Google" pažeidžia jos autorines teises, platindama minėtą vaizdo įrašą be jos sutikimo per "YouTube".

Aktorė ieškinyje taip pat teigia, kad šio filmo prodiuseris yra 55 metų Nakoula Basseley Nakoula - Los Andželo regione gyvenantis koptas, anksčiau atlikęs laisvės atėmimo bausmę už sukčiavimą bankuose.