Stebėjimo kameros užfiksavo, kaip autobuse jaunuolis linksmai juokauja su bičiuliu (Rhysu Hennebrey, kuriam taip pat buvo pateikti kaltinimai). Perskaitęs gautą trumpąją žinutę, jaunuolis pasimeta.

Vos prieš 90 minučių jis peiliu į širdį sužalojo jį suerzinusį Jay Whistoną. Vaikinas nežinojo, jog paauglį sužalojo mirtinai.

Balandį jaunuolis buvo nuteistas 17 metų laisvės atėmimo bausme – jis buvo pripažintas kaltu nužudęs J. Whistoną, tačiau vaizdo įrašas nebuvo paviešintas iki pat dabar. R. Hennebrey už bendrininkavimą nuteistas kalėti trejus metus.

E. Redmano tėvas Gary ir brolis Johnas taip pat nuteisti dviem metams kalėjimo – jie buvo pripažinti kaltais sunaikinę įkalčius. Buvusi vaikino mergina Shannon Fenlon devynis mėnesius praleis nepilnamečių kolonijoje.

Teisme paaiškėjo, jog E. Redmanas ir R. Hennebrey J. Whistoną mirtinai sužeidė per vakarėlį 2012 metų rugsėjį, kuris vyko vieno iš bičiulių namuose. Auka priėjo prie draugų netinkamu metu – jie buvo įpykę, nes negavo alkoholio.

Po incidento J. Whistonas sukniubo ir buvo skubiai išgabentas į ligoninę, kur konstatuoja septyniolikmečio mirtis. Žudikai paspruko, tačiau stebėjimo kameros juos užfiksavo autobuse.

Būtent autobuse E. Redmanas ir gavo trumpąją žinutę, jog sužeistasis mirė. Žinutę jis parodė bičiuliui – vaikinus ištiko šokas. Policijos pareigūnų teigimu, tą akimirką jie suprato nužudęs žmogų.