JAV prezidentas Barackas Obama primena Trečiojo reicho lyderį – jis praktiškai tokiais pat žodžiais kaip Adolphas Hitleris kalbėjo apie amerikiečių išskirtinumą, pareiškė Rusijos Konstitucinio Teismo teisėjas Valerijus Zorkinas šeštame kasmetiniame Teisingumo forume, vykusiame Sankt Peterburge.

Anot teisėjo, B. Obama laiko amerikiečius ir JAV išskirtinėmis, mano, kad jie turi teisę puoselėti didesnes ambicijas nei kitos tautos.

„Iš tiesų, B. Obama kalba tą patį, ką kalbėjo nacių tūzai, kurie pradėjo Antrąjį pasaulinį karą, apie vokiečius ir Vokietiją“, – pareiškė V. Zorkinas, informuoja meduza.io.

Teisėjui atrodo, kad sėkmingas naujų narių verbavimas į islamo ekstremistų organizacijas vyksta dėl to, kad Vakarai „pažeidinėja tarptautinius įstatymus“.

„Nes JAV tvirta, vienintelė likusi galimybė musulmonams ginti savo vertybes ir normas. <...> tai terorizmas prieš vakariečius musulmonų vertybių priešus“, – pabrėžė jis.

Be to, V. Zorkinas pridūrė, kad pasaulio valstybių piliečiai yra sociopsichologiniame šoke, kuris rezultatas to, kaip Vakarai teisiškai performuoja „lyčių ir šeimos normas“.

2014 m. V. Zorkinas pavadino vergovę Rusijos vienybės pagrindu iki 861 m. reformų ir pavadino vergovės panaikinimą viena iš didžiausių kaltininkių dėl revoliucinių procesų, šiuo metu vykstančių Rusijos Federacijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (792)