Nuo tada „AK-47“ tapo vienu populiariausių ir žinomiausių kovinių šautuvų istorijoje. Daugiau kaip 50 armijų visame pasaulyje ir daugybės partizaninių judėjimų naudojamas ginklas yra pavaizduotas ir Mozambiko vėliavoje.

Vis dėlto, nepaisant apytikriai 100 mln. parduotų automatų, Vakarų Uralo Iževsko mieste gyvenantis M. Kalašnikovas teigia, kad nepasipelnė iš „AK-47“ ir gauna tik valstybinę pensiją.

„Be abejonės, Michailas Kalašnikovas yra pasaulio automatinių ginklų patriarchas“, - teigė ginklus eksportuojančios Rusijos valstybinės bendrovės „Rosoboronexport“ direktoriaus pavaduotojas.

„Jo indėlis į Rusijos automatinių ginklų užsienio rinkos pažangą yra neįkainojamas <...> Jo vardas yra toks pat garsus, kaip ir Jurijaus Gagarino, pirmojo pasaulio kosmonauto“, - „RIA Novosti“ teigė Igoris Sevastjanovas.

Anot I. Sevastjanovo, Rusija pasirašė sutartį su neįvardinta Šiaurės Afrikos valstybę dėl 500 tūkst. patobulinto „AK-47“ versijos „AK-103-2“ pirkimo. „AK-103-2“ gali iššauti tris nenutrūkstamas šovinių serijas.

Vis dėlto, nepaisant pasaulinės šlovės ir žinomumo, M. Kalašnikovas nesididžiuoja prieš daugelį metų jo išlaisvinta destruktyvia galia.

„Aš didžiuojuosi savo išradimu, bet mane liūdina tai, kad jį naudoja teroristai“, - 2002 m., lankydamasis Vokietijoje, teigė M. Kalašnikovas.

„Man labiau patiktų, jei būčiau išradęs mašiną, kurią galėtų naudoti žmonės ir kuri padėtų ūkininkams darbuotis – pvz., žoliapjovę“, - teigė išradėjas.