Pasak pareigūno, jeigu, kaip ir tikimasi, maištaujantys B. Johnsono Konservatorių partijos parlamentarai prisidės prie opozicijos ir nugalės ministrą pirmininką, vyriausybė iš karto pasiūlys trečiadienį balsuoti dėl pirmalaikių rinkimų sušaukimo.

Kai kurie Konservatorių partijos nariai rengiasi prisidėti prie opozicijos parlamentarų ir siekti nukelti Didžiosios Britanijos išstojimą iš Europos Sąjungos, jei B. Johnsonas per artimiausias kelias savaites nesugebės užsitikrinti „skyrybų“ susitarimo su Briuseliu.

Pasak minėto vyriausybės pareigūno, jei jie laimės pradinį balsavimą antradienį vakare, B. Johnsonas sušauks rinkimus, taip siekdamas sustiprinti savo pozicijas.

Pirmadienį JK premjeras pareiškė, jog tikimybė, kad pavyks sudaryti „Brexit“ susitarimą su Briuseliu, didėja, bet atmetė galimybę atidėti Britanijos išstojimą iš ES po spalio 31 dienos, jeigu sutartis nebūtų pasiekta.

Sakydamas kalbą prie savo rezidencijos Dauningo gatvėje B. Johnsonas taip pat pareiškė nenorįs pirmalaikių parlamento rinkimų ir paragino maištaujančius konservatorių įstatymų leidėjus nežlugdyti jo derybų su Briuseliu bandymu balsuoti kartu su opozicija už teisės akto projektą, galintį priversti vyriausybę atidėti „Brexit“.