Kaip pranešė vyriausiasis Skotland Jardo pareigūnas, atsakingas už kovą su terorizmu, Markas Rowley, per įvykdytą išpuolį žuvo vienas policininkas, du civiliai asmenys ir užpuolikas. Viena iš žuvusiųjų – moteris, parblokšta link Parlamento važiuojančio užpuoliko automobilio. Jos mirtį konstatavo gydytojas iš Šv. Tomo ligoninės, rašo „The Telegraph“.

Svarbiausi faktai:

- Užpuolikas rėžėsi į pėsčiųjų minią ant Vestminsterio tilto šalia Parlamento rūmų;

- Automobilis taranavo vartus į Parlamento rūmus, kliudė keletą žmonių;

- Užpuolikas mačete smogė policijos pareigūnui ir buvo nušautas. Užpultasis pareigūnas žuvo.

- Pirminiais duomenimis, atakoje dalyvavo vienas užpuolikas.

- Žuvo 4 žmonės, tarp jų užpultasis policininkas ir užpuolikas. Dar 29 sužeisti, šiuo metu gydomi ligoninėje.

- Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“.

Prie Parlamento vartų nužudyto beginklio policijos pareigūno vardas – Keithas Palmeris. Tai 48-erių metų šeimą ir vaikų turėjęs vyras.

Viena iš dviejų žuvusių civilių – 43-ejų metų galisų kilmės moteris. Kaip skelbia Ispanijos žiniasklaida, jos vardas – Aysha Frade.

Dar vienas žuvęs civilis – penktąją dešimtį perkopęs vyras.

K. Palmeris – tai 15 metų Londono policijoje dirbęs pareigūnas. Anksčiau jis tarnavo ginkluotosiose pajėgose.

„Jis buvo vienas iš tų, kurie, išėję [tą dieną] į darbą, tikėjosi po tarnybos grįžti namo ir tikrai neturėjo pagrindo manyti, kad nutiks kitaip“, – sakė M. Rowley.

„K. Palmerį pažinojau net 25-erius metus. Prieš jam tampant policininku, kartu tarnavome Karališkosios artilerijos pulke. Tai puikus žmogus ir draugas. Man labai gaila, – kalbėdamas apie žuvusį policininką sakė Jamesas Cleverly. – Mintimis esu su K. Palmerio šeima, draugais ir kolegomis. Tai drąsus žmogus.“

Pagerbdamas policininko atminimą Londono meras Sadiqas Khanas sakė: „K. Palmeris žuvo garbingai eidamas savo pareigas – gindamas mūsų miestą ir svarbiausias demokratijos vertybes nuo tų, kurie kėsinasi sutrikdyti mūsų gyvenimo būdą. Reiškiu nuoširdžią užuojautą jo šeimai, draugams ir kolegoms.“

Žuvusioji moteris buvo ištekėjusi dviejų dukterų motina. Baigusi darbą netoli Vestminsterio tilto esančioje mokykloje ji išėjo į gatvę ir tapo lemtingo išpuolio auka. Kaip rašoma Ispanijos laikraštyje „La Voz de Galicia“, mokykloje moteris dirbo ispanų kalbos mokytoja, ėjo vadovaujančias pareigas.
Anot laikraščio publikacijos, moteris visą gyvenimą gyveno Londone. Šiame mieste susipažino jos tėvai: iš Kipro kilęs tėvas ir Ispanijos šiaurės vakarų Betansoso regione gimusi motina.
Kaip rašoma „La Voz de Galicia“, moteris dažnai šiame mieste su šeima leisdavo atostogas.

Sužeistieji

Šv. Tomo ligoninėje dirbanti gydytoja Colleen Anderson teigia, kad kai kurie per išpuolį ant Vestminsterio tilto buvę žmonės patyrė sunkių sužalojimų.

Į Temzės upę įkritusi moteris buvo išgelbėta. Jai buvo suteikta skubi medicininė pagalba.

Per įvykį nukentėjo ir keletas tiltu ėjusių moksleivių iš Prancūzijos, keturi studentai iš Ormskerko Edžhilo universiteto (dviejų sužeidimai nėra labai rimti). Šiokių tokių sužalojimų patyrė dar pora asmenų.

Per Londone įvykdytą išpuolį buvo sužeisti trys iš Prancūzijos atvykę moksleiviai. Šią informaciją leidiniui „The Telegraph“ patvirtino jų mokytoja. Manoma, kad dviejų moksleivių būklė kritinė.
Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai patvirtino, kad tarp sužeistųjų tikrai yra trys moksleiviai iš Saint-Joseph mokyklos Konkarne, Bretanės regione.

Prancūzijos ministras pirmininkas Bernardas Cazeneuve‘s kiek vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Reiškiu solidarumą su Didžiosios Britanijos žmonėmis; linkiu stiprybės sužeistiems moksleiviams iš Prancūzijos, jų šeimoms ir bendraklasiams.“

Du iš trijų sužeistų moksleivių yra kritinės būklės, o vienam atliekama operacija.
Tarp 40-ies sužeistųjų – keletas 50–60 metų Pietų Korėjos piliečių.

Kaip panešama iš Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerijos, šie žmonės atsidūrė minioje, mėginusioje išsisukti nuo užpuoliko automobilio.

Keturi Pietų Korėjos piliečiai patyrė kaulų lūžių ir kitų sužalojimų, o prie septyniasdešimtmečio artėjančiai moteriai būtina atlikti operaciją dėl galvos sužalojimų.

Kaip praneša Rumunijos užsienio reikalų ministerija, per išpuolį nukentėjo ir du rumunai. Jie buvo nugabenti į ligoninę. Jokių išsamesnių žinių apie sužeistųjų tapatybę ministerija nepateikia. Kokio sunkumo jų sužalojimai, taip pat neaišku. Pasak ministerijos, ši informacija gauta iš Londone veikiančių institucijų.