Samas Mulletas teigia, kad jis neįsakė nukirpti plaukų, tačiau ir nesustabdė dviejų savo sūnų ir kito vyro, kai jie praėjusią savaitę užpuolė 74 m. vyrą jo namuose rytinėje Ohajo valstijos dalyje (JAV). Suaugę amišų vyrai paprastai auginasi barzdas, o kai veda, jų visiškai nebekerpa, tad barzdos bendruomenėje labai vertinamos.

66 m. S. Mulletas pasakė, kad nukirpę minėtam bendruomenės nariui plaukus, jie norėjo pranešti amišams, kad jiems turėtų būti gėda už tai, kaip jie elgiasi su savo bendruomene.

„Jie pakeitė taisykles mūsų bažnyčioje ir nori mums priverstinai primesti savo tvarką, kad mes elgtumėmės taip, kaip jie nori, o mes neketiname pasiduoti“, – pasakė S. Mulletas agentūrai „The Associated Press“. Jis gyvena Bergholzo kaime, kuriame iš viso yra apie 700 gyventojų.

„Mes suvokiame, ką padarėme, ir kodėl tai padarėme, – tęsė jis. – Mes ekskomunikavome kai kuriuos narius, nes jie nenorėjo paklusti bažnyčios įstatymams.“

S. Mulletas skundėsi netinkamu kai kurių bendruomenės narių elgesiu, tačiau nepatikslino, kokias taisykles jie sulaužė. Jis pasakė, kad su savo grupės nariais persikėlė į šią kalvotą dirbamų žemių vietovę 1995 m., kad galėtų gyventi savarankiškai.

„Mes nesame kultas. Tiesiog mėginame gyventi taikiai, – pasakė S. Mulletas. – Aš norėjau persikelti čia, suburti grupę prie bažnyčios, ir kad mokykloje bei bažnyčioje galėtume tvarkyti savo nuožiūra.“

S. Mulletas pasakė, kad jam turi būti leidžiama bausti žmones, kurie pažeidžia bažnyčios įstatymus, kaip policijos pareigūnams, kuriems suteikta teisė bausti žmones, kurie nepaklūsta valstybės įstatymams.

„Jūs taikote savo įstatymus keliuose ir miestuose – o tuos, kurie jiems nepaklūsta, baudžiate. O man kažkodėl neleidžiama bausti bažnyčios bendruomenės narių? – piktinosi jis. – Argi turėčiau leisti jiems mane ignoruoti? Jei kiekviena šeima elgtųsi kaip tinkama, kokią bažnyčią mes turėtume?“

Šeštadienį policija suėmė du S. Mulleto sūnus – 38 m. Johnny Mulletą ir 26 m. Lesterį Mulletą, bei kitą bendruomenės narį, 53 m. Levį Millerį, kuriems pateikti kaltinimai įsilaužimu ir žmogaus pagrobimu. Džefersono apygardos šerifas Fredas Abdalla pirmadienį pasakė, kad tikisi šią savaitę suimti dar du žmones. Jis pranešė, jog vyrai pasamdė vairuotoją, kad nuvežtų juos įvykdyti panašaus užpuolimo. Vairuotojas teigia nežinojęs, ką vyrai ketina daryti.

Bendruomenėje iš viso buvo užpulti penki žmonės, įskaitant ir moteris, ir visiems jiems buvo nurėžti plaukai, pridūrė pareigūnas.