Jo vardas yra Ivanas Lopezas, jis buvo vedęs, turėjo šeimą ir gyveno Fort Hudo rajone. Jis atvyko vasario mėnesį iš kitos kariškių bazės Teksase, buvo paskirtas į 13-ąją palaikymo vadovybę (logistikos ir paramos junginį) Fort Hude. Pareigūnai trečiadienį jo rango nenurodė, bet sakė, kad nevyko joks procesas dėl jo pasitraukimo iš armijos.

I.Lopezas 2011 metais keturis mėnesius tarnavo Irake. Užsienyje jis nebuvo sužeistas per kovos veiksmus, bet grįžęs į JAV pats pranešė apie smegenų traumą. „Jis nebuvo sužeistas karys, – sakė Fort Hudo generolas leitenantas Markas Milley. – Jis nebuvo sužeistas per kovos veiksmus, kiek žinome, (neturi) jokio (sužeistiems ar žuvusiems tarnyboje kariams skiriamo medalio) „Purpurinė širdis“, ta prasme, nesužeistas per kovos veiksmus“.

I.Lopezas turėjo problemų dėl psichinės sveikatos. Jis gėrė vaistus ir konsultavosi pas psichiatrą dėl depresijos ir nerimo, vyko procesas siekiant nustatyti, ar jam pasireiškia potrauminis stresas. „Motyvo nežinome, – sakė M.Milley. – Tikrai žinome, kad šis kareivis turėjo problemų dėl elgesio ir psichinės sveikatos, ir kad jis dėl to buvo gydomas“.

I.Lopezas turėjo vieną ginklą, 11,43 mm kalibro pistoletą „Smith and Wesson“, kuris nebuvo užregistruotas pas tarnybos vadus, kaip reikalaujama. Pareigūnai dar nežino, kiek jis su savimi turėjo amunicijos.

I.Lopezas mirė nusišovęs bazės transportavimo brigados administracijos pastato automobilių stovėjimo aikštelėje, užspeistas karo policininkės. „Tai, ką ji tą akimirką laiku padarė, buvo aiškiai didvyriška, – sakė M.Milley. – Ji atliko savo darbą ir padarė kaip tik tai, ko tikėtumėmės iš Jungtinių Valstijų armijos karo policijos“.