„Pavelas Pečionkinas baigė medicinos mokyklą Zelenodolske (Tatarstano respublika) ir penkerius metus – iki 2012 metų vidurio – dirbo pas mus išvažiuojančiosios brigados felčeriu“, – antradienį pasakojo Kazanės 2-osios greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties vedėjas Danilas Chamidulinas.

Pasak jo, P.Pečionkinas niekuo neišsiskyrė.

„Niekuo jis neišsiskyrė. Felčeris kaip felčeris, pas mane tokių dešimtys. Jis gyveno su tėvais Volžske, į tarnybą Kazanėje atvažiuodavo mašina (kiek daugiau nei valanda kelio), atidirbdavo budėjimą ir išvažiuodavo namo“, – sakė D.Chamidulinas.

Kokių nors savo pavaldinio religinių polinkių GMP stoties vedėjas nepastebėjo.

„Bendrauju su visais pavaldiniais, paprastai tarnybiniais, medicinos klausimais. Prie manęs apie religiją kažkaip nebūta kalbos, kažkokių jo polinkių į islamą nepastebėjau. Taip, jis augino neilgą barzdelę, bet pusė mano bendradarbių yra su ūsais ir barzdelėmis, juk tai nieko nereiškia“, – sakė D.Chamidulinas.

Pasak jo, 2012 metų viduryje felčeris susirgo, paėmė nedarbingumo pažymą, tačiau į darbą nebesugrįžo.

„Susisiekėme su jo giminaičiais, tačiau jie pranešė, jog patys nežino, kur yra Pavelas. Buvome priversti atleisti jį iš darbo už pravaikštas“, – sakė D.Chamidulinas.

Pirmadienį šaltinis teisėsaugos institucijose agentūrai „Interfax“ pranešė, kad teroro išpuolį Volgogrado geležinkelio stotyje galėjo įvykdyti Volžsko mieste gimęs P.Pečionkinas, priklausęs Dagestano Buinaksko miesto nusikalstamai grupuotei.

Galutinius duomenis apie įtariamo mirtininko tapatybę tikimasi gauti atlikus DNR analizę. Žinoma, kad antradienį P.Pečionkino tėvai davė kraujo tokiam tyrimui.