Iki „Brexito“ pereinamojo laikotarpio pabaigos liko vos mėnesis, tačiau susitarimas dėl tolesnių JK ir ES santykių vis dar nepasiektas.

„Jei nebus susitarimo dėl žvejybos, visas šis dalykas gali sugriūti, dėl to mes nerimaujame“, – Airijos „Newstalk Radio“ sakė S. Coveney.

S. Coveney tvirtino manąs, kad JK vyriausybė supranta, jog sutartis dėl tolesnių santykių nebus pasirašyta, jei šalys nesutars dėl valstybės paramos ir ginčų sprendimo mechanizmo, tačiau bando iš kitų klausimų išskirti žvejybą.

„Ironiška, kad sunkiau susitarti dėl žvejybos, nes tai yra tam tikra prasme realesnis klausimas. Žinote – kiek žuvų galime pagauti?“ – teigė S. Coveney.

„Jei JK nori susitarimo, tai galima pasiekti. Tačiau, jei JK nori naudotis žuvimi kaip dingstimi nesusitarti, tai taip pat gali įvykti“, – tvirtino Airijos ministras.

Jungtinė Karalystė iš ES išstojo sausio pabaigoje. Tiesa, iki šių metų pabaigos galioja pereinamasis laikotarpis, kurio metu kasdienis britų gyvenimas iš esmės nesikeičia.

JK vis dar priklauso ES bendrajai rinkai ir muitų sąjungai, laikosi ES įstatymų ir moka įmokas į Bendrijos biudžetą.

Vis dėlto, jei nepavyks pasiekti susitarimo dėl tolesnių santykių, įvyks vadinamasis „Brexitas“ be sutarties, sukelsiantis didžiulių ekonominių problemų.