A.Kenny partija „Fine Gael“ užsitikrino 50 mandatų 158 vietų parlamente. Antra liko centro dešinioji „Fianna Fail“, gavusi 44 vietas; trečia – „Sinn Fein“, buvęs Airijos respublikonų armijos (IRA) politinis sparnas, kuris turės 23 mandatus.

„Fine Gael“ koalicijos partneriai leiboristai Atstovų Rūmuose gavo tik septynias vietas – tik vienu mandatu daugiau negu naujai susikūręs „Aljansas prieš taupymą – Žmonės prieš pelnymąsi“ (AAA-PBP).

Kad galėtų valdyti, partija arba koalicija privalo turėti bent 80 vietų daugumą.

Analitikai perspėjo, kad labiausiai tikėtini du scenarijai: kad bus sudarytas precedento neturintis aljansas tarp senų varžovių „Fine Gael“ ir „Fianna Fail“ arba bus skelbiami nauji rinkimai.

Kadenciją baigusi koalicija agitavo palaikyti ūkio atsigavimą, dėl kurio Airija tapo sparčiausiai augančia Europos Sąjungos ekonomika. Vis dėlto daugeliui atrodo, kad gerėjantys ekonomikos rodikliai dar nepagerino gyvenimo paprastiems žmonėms, prislėgtiems ne vienerius metus trukusio griežto taupymo.

Airijai lieka dar viena galimybe – sudaryti „Fine Gael“ arba „Fianna Fail“ vadovaujamą mažumos vyriausybę, kuri kliautųsi kitų partijų palaikymu kaskart, kai reikėtų priimti kokius nors teisės aktus.

Ateinančias savaites tvyros netikrumas, o pirmuoju patikrinimu, ar vyriausybė gali būti suformuota, taps kovo 10-oji, kai naujieji išrinkti deputatai susirinks parlamento žemuosiuose rūmuose ir mėgins paskirti premjerą.

Atsigręžimas į netradicinės pakraipos, prieš diržų veržimą nusistačiusias partijas pastaruoju metu buvo juntamas ir kitose euro zonos šalyse, kaip Ispanija ir Portugalija, kuriose po neseniai įvykusių rinkimų taip pat susidarė politinis netikrumas.