„Planuojame savo programą remdamiesi tokiu vakcinų kiekiu, kuris leistų iki rugsėjo paskiepyti kiekvieną pilietį“, – žemesniesiems parlamento rūmams sakė S. Donnelly'is.

Pasak jo, planas yra „pagrįstas prielaidomis“ dėl būsimo vakcinų tiekimo, tačiau kai kurias jų dar turi patvirtinti ES reguliuotojai.

„Tai yra preliminarūs terminai“, – sakė jis įstatymų leidėjams ir pridūrė, kad viliasi, jog vasario pradžioje šalyje duris atvers masinio skiepijimo centrai.

Airija kol kas neskelbia kasdienių duomenų apie „Pfizer-BioNTech“ ar „Modernos“ vakcinų dozių, šiuo metu leidžiamų naudoti ES, pristatymą.

Tačiau S. Donnelly'is sakė, kad iki sekmadienio šalyje buvo paskiepyti 94 tūkst. žmonių ir iki šios savaitės pabaigos paskiepytųjų skaičius galimai pasieks 140 tūkst.

Naujausiais duomenimis, Airijoje COVID-19 nusinešė 2 768 gyvybes.

Nors šalis ankstesnes pandemijos bangas atlaikė su palyginti nedideliais mirčių ir infekcijos atvejų skaičiais, ji šiuo metu pirmauja pasaulyje pagal vienam gyventojui tenkančių kasdien patvirtinamų susirgimų skaičių.

Šalyje šiuo metu galioja jau trečiasis visuotinis karantinas, per kurį uždarytos visos mokyklos, nebūtinosios mažmeninės prekybos parduotuvės, užeigos ir restoranai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)