Pasak Afganistano žmogaus teisių komisijos nario, ataka buvo surengta vakarinės Herato provincijos Šindanado rajone. Per ją dar penki civiliai, tarp jų du vaikai, buvo sužeisti. Pareigūnas kalbėjo anonimiškai, nes beturi įgaliojimų teikti informaciją žurnalistams.

Afganistano kariškiai ir JAV pajėgos kol kas jokių komentarų nepaskelbė. Tačiau Herato provincijos tarybos narys Wakilas Ahmadas Karokhi informavo, kad sausio 8 dieną per drono smūgį taip pat žuvo nuo Talibano atskilusios grupuotės vadas mula Nangyalay'us ir dar 15 kovotojų.

Mula Nangyalay'us kitą dieną buvo palaidotas provincijos sostinėje Herate, o jo laidotuvėse dalyvavo dešimtys kovotojų.

W. A. Karokhi sakė, kad šis antskrydis buvo „didžiulė klaida“, nes mula Nangyalay'us su savo grupuote saugojo Šindanado rajoną nuo talibų. Pasak tarybos nario, mula su savo grupuotės nariais stodavo į kovą su sukilėliais, „kai niekas kitas to nedarydavo“, ir rajono gyventojams nekėlė jokios grėsmės.

Talibai šiuo metu kontroliuoja beveik pusę Afganistano teritorijos. Jie kone kasdien rengia išpuolius prieš afganų ir amerikiečių pajėgas, nepaisant fakto, kad judėjimas veda derybas dėl taikos su Vašingtonu ir netgi perdavė JAV pasiuntiniui dokumentą su pasiūlymu dėl laikinų paliaubų.

Daugybė civilių žūsta patekę į kryžminę ugnį ar sprogus pakelės bomboms, taip pat per vyriausybės pajėgų, kurioms padeda amerikiečių kariai, operacijas prieš talibus.