Pokalbiai dėl prieštaringų antrojo turo rezultatų baigėsi be rezultatų, pirmadienį pareiškė buvusio finansų ministro Ashrafo Ghani atstovas.

„Derybos žlugo“, - patvirtino ir buvusio užsienio reikalų ministro Abdullah Abdullah atstovas. Pats kandidatas sakė, kad dėl sukčiavimo nepripažins antrojo rinkimų turo rezultatų.

Derybose, kurios vyko praėjus beveik trims mėnesiams po rinkimų, buvo kalbama apie vienybės vyriausybės sudarymą. Tokios vyriausybės per pokalbius telefonu su abiem politikais reikalavo JAV prezidentas Barackas Obama.

Ir A. Ghani, ir A. Abdullah siekia būti pripažinti prezidento rinkimų nugalėtoju ir tapti prezidento Hamido Karsai įpėdiniu. A. Abdullah laimėjo balandžio 5-ąją vykusį pirmąjį rinkimų ratą, tačiau nesurinko absoliučios daugumos. Antrajame rate birželio 14 dieną, remiantis preliminariais rezultatais, netikėtai aiškia persvara nugalėjo A. Ghani.

Tarpininkaujant JAV valstybės sekretoriui Johnui Kerry, kandidatai susitarė, kad būtų perskaičiuoti visi daugiau kaip 8 mln. balsų.