Talibanas pareiškė numušęs šį orlaivį.

Incidentas įvyko trečiadienį vakare neramioje Helmando provincijoje, sraigtasparniui tupiant avariniu būdu, pranešė Gynybos ministerija.

Žuvo du policininkai ir karys, nurodė ministerija ir pridūrė, kad pradėtas tyrimas. Dar mažiausiai keturi saugumo pajėgų nariai buvo sužeisti.

Helmando provincijos tarybos pirmininkas Ataullah Afghanas naujienų agentūrai AFP sakė, kad sraigtasparniu saugumo struktūrų nariai skrido iš vieno susitikimo šioje provincijoje.

„Sraigtasparnis sudužo dėl techninių problemų, tūpdamas avariniu būdu“, – sakė jis.

Tačiau Talibanas tvirtino kitaip. „Sraigtasparnį numušė mūsų mudžahedai Helmando provincijos Vašyro rajone“, – sakoma Talibano atstovo Qari Yousufo Ahmadi pareiškime.

Atstovo teigimu, sraigtasparnis bombardavo sukilėlių pozicijas ir buvo numuštas.

Gynybos ministerija šį pareiškimą paneigė.

Prieš kelias savaites centrinėje Afganistano dalyje numušus karinį sraigtasparnį žuvo devyni žmonės.

Gynybos ministerija tuomet skelbė, kad įvyko avarija, bet vėliau prezidentas Ashrafas Ghani patvirtino, kad orlaivis buvo numuštas.

Tokie incidentai Afganistane yra dažni ir įvyksta dėl techninių gedimų ar kovotojų veiksmų.

Pernai spalį devyni afganistaniečių kariškiai žuvo Helmando provincijoje susidūrus dviem armijos sraigtasparniams, skraidinusiems sužeistus karius.

Afganistano vyriausybė visoje šalyje grumiasi su smurto banga ir dėl jos kaltina Talibaną. Smurtas šalyje intensyvėja nepisant pernai pradėtų vyriausybės ir talibų taikos derybų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)