Į įvykio vietą atvykusios greitosios pagalbos komandos naujienų agentūrai AP sakė, kad sprogimą tikriausiai sukėlė autobuse paslėpta bomba.

Ligoninėje AP kalbintas mikroautobuso vairuotojas pasakojo, kad jam dirbant į transporto priemonę įlipo įtartinas vyras, o po kelių minučių autobuso gale nugriaudėjo sprogimas.

Vairuotojas Murtaza, turintis tik vieną vardą, sakė matęs, kaip du keleiviai su degančiais drabužiais iškrito iš autobuso galinės dalies, kol kiti keleiviai gelbėjosi per priekines duris.

Afganistaną kontroliuojančio Talibano judėjimo atstovas Zabihullah Mujahidas AP patvirtino, kad mikroautobuse kilo gaisras ir driokstelėjo sprogimas, per kurį vienas žmogus žuvo, o kitas buvo sužeistas.

Nuotraukose iš įvykio vietos matyti degančios transporto priemonės nuolaužos, taip pat į padangę kylančių dūmų kamuolys. Sprogimas įvyko pagrindiniame prospekte, einančiame per Dašti Barčį – didelį rajoną vakarinėje Kabulo dalyje, kur dauguma gyventojų yra hazarai.

Ši daugiausia musulmoniška mažuma pastaruosius kelerius metus yra žiaurios kampanijos, dėl kurios kaltinamas džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), taikinys. IS kovotojai anksčiau įvykdė Dašti Barčyje keletą daug aukų pareikalavusių išpuolių, įskaitant ataką prieš gimdymo namus 2020 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)