Sprogimas, nuo kurio, liudininkų teigimu, įgriuvo maldos namų stogas, nugriaudėjo Haska Minos rajone Nangarharo provincijoje. Haska Minos rajonas yra apie 50 km nutolęs nuo provincijos sostinės Džalalabado.

Per incidentą sužaloti mažiausiai 55 žmonės, naujienų agentūrai AFP pranešė provincijos gubernatoriaus atstovas Attaullah Khogyani. Pasak jo, visi žuvusieji buvo maldininkai.

Vienas gydytojas ligoninėje Haska Minoje informavo AFP, kad buvo atgabenti „apytiksliai“ 32 kūnai, taip pat 50 sužeistųjų.

Iš karto po išpuolio niekas neprisiėmė atsakomybės. Nangarharo provincijoje veikia tiek Talibanas, tiek džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Liudininkai pasakojo, kad po „garsaus“ sprogimo įgriuvo mečetės stogas. Kas sukėlė sprogimą, kol kas neaišku.

Sprogimas driokstelėjo po to, kai Jungtinės Tautos ketvirtadienį paskelbė naują ataskaitą, kurioje teigiama, kad nuo liepos iki rugsėjo Afganistane žuvo ar buvo sužeista „precedento neturintis“ skaičius civilių.

Per Afganistano konfliktą jau ilgą laiką žūsta daugiausia civiliai, o JT vadina aukas „visiškai nepriimtinomis“.

JT priskyrė atsakomybę už smurtą daugiausia antivyriausybiniams elementams, tokiems kaip Talibanas ir IS, bet perspėjo, kad padaugėjo ir provyriausybinių pajėgų aukų.