Prieš dvejus metus Diną Mohammadą nuteisė 20 m. kalėjimo už tai, kad jis nužudė uošvę, žmonos brolį ir seserį šiaurinėje šalies Samangano provincijoje.

Praėjusį pirmadienį D. Mohammado žmona (jos vardas neskelbiamas) atvyko aplankyti vyro į kalėjimą provincijos sostinėje Aibake. Kalėjimo sargai rado ją negyvą privačiame pasimatymų kambaryje.
D. Mohammadas prisipažino nužudę sutuoktinę, informavo Samangano policijos viršininkas Ikramas Nikzadas.

„Motina pasakė Mohammadui, kad jo žmona turėjo romanų. Kai ji atvyko pas sutuoktinį į kalėjimą, šis pasmaugė ją su skraiste. Jie buvo susitikę privačiame kambaryje“, – teigė policijos viršininkas.

Šiuo metu D. Mohammado motina sulaikyta ir bus apklausiama.

Kaip rašoma gruodžio mėnesio Jungtinių Tautų ataskaitoje, Afganistanas padarė progresą moterų apsaugos nuo smurto srityje, tačiau praėjus 11-ai metų po JAV invazijos ir Talibano režimo nuvertimo, daugelis moterų vis dar patiria žiaurią prievartą – afganistanietės vis dar žudomos vardan šeimos garbės, prievarta tekinamos ir patiria smurtą šeimoje.

Baiminamasi, kad daugelis pasiekimų moterų teisių gynimo srityje nueis perniek, kai 2014 m. pabaigoje NATO ir JAV atšauks didžiąją dalį savo 100 000 kariuomenės.