Trys ginkluoti asmenys antradienį šturmavo Kabule įsikūrusius gimdymo namus, kai tėvai buvo parvežę kūdikius ir mažus vaikus pas gydytojus.

Užpuolikai galiausiai buvo nukauti per ilgą valymo operaciją, kurios metu gerai ginkluoti Afganistano saugumo pajėgų nariai iš užpulto pastato išnešė kūdikius; mažiausiai vienas iš mažylių buvo suvyniotas į krauju išteptą apklotą.

Trečiadienį Afganistano sveikatos apsaugos viceministras Waheedas Majrohas (Vahidas Madžrohas) pareiškė, kad per išpuolį žuvo mažiausiai 24 žmonės, o dar 16 buvo sužeisti. Anksčiau valdžios institucijos pranešė apie 14 aukų.

Kol kas nė viena grupuotė neprisiėmė atsakomybės už ataką, tačiau prezidentas Ashrafas Ghani (Ašrafas Ganis) dėl jos apkaltino tiek Talibaną, tiek džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS).

Valstybės vadovas taip pat apkaltino abi grupuotes dėl mirtininko išpuolį šalies rytuose, įvykdytą netrukus po atakos ligoninės šturmo.

Nangarharo provincijoje vietos policijos vado laidojimo ceremonijos viduryje sprogmenis detonavo savižudis sprogdintojas.

Provincijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Zaheras Adelis nurodė, kad per sprogdinimą žuvo 32 žmonės, o dar 132 nukentėjo. Pareigūnai anksčiau informavo, jog gyvybių neteko 24 laidotuvių dalyviai. Atsakomybę už ataką prisiėmė IS.

Po išpuolių A. Ghani liepė Afganistano pajėgoms atnaujinti puolamąsias operacijas prieš Talibaną.

Islamistų judėjimas savo ruožtu įspėjo esąs „visiškai pasirengęs“ priešintis afganų kariams.