"Laikydamasi Informacijos ir kultūros ministerijos instrukcijų, Ryšių ministerija nurodė visiems interneto paslaugų teikėjams užblokuoti prieigą prie "YouTube", - sakė agentūrai AFP Ryšių ministerijos pareigūnas Aimalas Marjanas.

Afganistano vyriausybė griežtai smerkia antiislamišką filmą

Afganistano vyriausybė trečiadienį griežtai pasmerkė islamą esą menkinantį ir kruvinus islamistų protestus Libijoje bei Egipte sukėlusį filmą, pavadindama jį "nežmonišku ir įžeidžiančiu".

Pasak vieno aukšto rango Libijos pareigūno, prieš šį filmą protestuojančiai miniai atakavus JAV konsulatą Libijos mieste Bengazyje, žuvo JAV ambasadorius Tripolyje ir dar trys pareigūnai.

"Afganistano Islamo Respublika griežtai smerkia šį nežmonišką bei įžeidžiantį poelgį ir dėl jo išreiškia savo pasibjaurėjimą", - sakoma Afganistano prezidentūros pareiškime, kuriame kalbama apie juostos kūrimą.

Jame taip pat nurodoma, kad filmas yra "stiprus smūgis taikai ir taikiam sambūviui" - jis supriešina religines bei kultūrines bendruomenes.

Protestuotojų pasipiktinimą sukėlė Amerikoje gyvenančio izraeliečio juosta, kurios autorius teigia, kad islamas yra "vėžys", o musulmonų pranašą Mahometą vaizduoja kaip mergišių, pranešė "Wall Street Journal".

Šią juostą reklamuoja prieštaringai vertinamas Floridos pastorius Terry Jonesas, anksčiau jau sukėlęs protestų bangą Korano deginimu ir aršiai priešinęsis naujos mečetės statyboms netoli tos vietos Niujorke, kur stovėjo Pasaulio prekybos centro dangoraižiai.

Per riaušes Afganistane, kurios kilo šiemet amerikiečių kariams karinėje bazėje sudeginus Korano kopijas, žuvo 40 žmonių.