Kaip pažymi ketvirtadienį Afganistano laikraštis „Hasht-e Sobh“, pastaruosius 20 metų pirmoji sąraše buvo Šiaurės Korėja, bet, atėjus į valdžią Kabule radikaliai Talibano grupuotei, žmogaus teisių gynėjai iš naujo įvertino grėsmes. Afganistanas iš antrosios eilutės pakilo į pirmąją.

„Open Doors“ analitikų nuomone, Afganistano teritorijoje gyvena keli tūkstančiai krikščionybės išpažinėjų. Naujoji valdžia krikščionis persekioja ir jiems grasina. Pasak organizacijos atstovų, šalyje, kaip ir anksčiau, neįmanoma atvirai išpažinti krikščionybės, bet dabar valdžia ypač griežtai stebi, kaip laikomasi islamo normų, todėl krikščionių mažumos atstovų gyvybei ir sveikatai iškyla pavojus.

Be to, talibai specialiai ieško krikščionių visoje šalyje. „Open Doors“ vertinimu, krikščionių persekiojimo lygis Afganistane yra ekstremalus.

„Open Doors“ buvo įkurta 1955 metais siekiant padėti tikintiesiems tose šalyse, kur krikščionybė yra persekiojama ir engiama. Organizacija teikia pagalbą krikščionių bendruomenėms, bažnyčioms ir sekmadienio mokykloms, dirba švietėjišką darbą.

JAV nusprendus išvesti savo ginkluotąsias pajėgas iš Afganistano, talibai praėjusių metų rugpjūčio 15 d. be mūšio įžengė į Kabulą, o rugsėjo 7 d. paskelbė savo laikinosios vyriausybės sudėtį. Šio ministrų kabineto legitimumo kol kas nepripažino nė viena šalis.

Talibai žadėjo nesigriebti represijų ir paisyti tarptautinių pilietinės visuomenės normų, bet pabrėžia, kad jiems svarbiausia yra atitiktis islamo reikalavimams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)