„Aeroflot“ pareiškime dėl „laikino visų tarptautinių skrydžių sustabdymo nuo kovo 8 dienos“ minimos naujos „skrydžių vykdymą trukdančios aplinkybės“ ir kartu pažymima, kad visi vidaus maršrutai ir skrydžiai į kaimyninę Baltarusiją vyks kaip įprasta.

Pigių skrydžių bendrovė „Pobeda“ – „Aeroflot“ patronuojamoji įmonė – taip pat pranešė nuo kovo 8 dienos stabdanti tarptautinius skrydžius.

Rusijos civilinės aviacijos institucija šeštadienį pranešė „rekomendavusi“ šalies oro linijų bendrovėms, kurios nuomoja užsienio šalyse registruotus lėktuvus, nutraukti skrydžius į užsienį, kad būtų išvengta lėktuvų konfiskavimo dėl Vakarų sankcijų.

Planuojama skrydžius į užsienį stabdyti nuo šeštadienio 21.00 val. Grinvičo (23 val. Lietuvos) laiku, o skrydžius iš užsienio – nuo pirmadienio 21.00 val. Grinvičo (23 val. Lietuvos) laiku, sakoma Rusijos federalinės oro transporto agentūros „Rosaviacija“ pranešime.

„Rekomendacija parengta atsižvelgiant į labai didelę Rusijos vežėjų orlaivių arešto riziką užsienyje“, – priduriama pranešime.

Pramonės leidinio „Aviation Week“ duomenimis, daugiau nei pusė komercinių orlaivių Rusijoje yra nuomojami.

„Rosaviacija“ taip pat rekomendavo rusams, norintiems grįžti namo iš užsienio šalių, įsigyti bilietus į skrydžius tranzitu per šalis, kurios neprisijungė prie sankcijų, pavyzdžiui, Azerbaidžaną, Armėniją, Kazachstaną, Katarą, Jungtinius Arabų Emyratus, Turkiją ir Serbiją.

Kita Rusijos vežėja, S7, taip pat paskelbė stabdanti visus savo tarptautinius skrydžius dėl sankcijų Rusijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės