Trys rožinės supimosi lentos pirmadienį buvo atidengtos prie tvoros, skiriančios Sanland Parką Naujojoje Meksikoje ir Siudad Chuaresą Meksikoje. Vaikai ir suaugusieji gali ant jų suptis, būdami skirtingose sienos pusėse.

Kalifornijos universiteto Berklyje architektūros profesorius Ronaldas Raelis, kuris projektą pasiūlė drauge su San Chozės universiteto dizaino profesore Virginia San Fratello, sakė, kad idėja buvo plėtojama dešimtmetį.

Pasak R. Raelio, matyti projektą įgyvendintą yra „tarp nuostabiausių patirčių“ jam ir V. San Fratello. Renginys prie sienos buvo „kupinas džiaugsmo, jaudulio ir bendrumo jausmo“, sakė jis.

„Siena tiesiogine prasme tapo atrama JAV ir Meksikos santykiams, vaikai ir suaugusieji abiejose pusėse buvo prasmingai susieti suvokimu, kad veiksmai, vykstantys vienoje pusėje, sukelia tiesioginių pasekmių kitoje pusėje“, – pridūrė R. Raelis.

Vaizdo medžiaga ir nuotraukos iš renginio antradienį sparčiai plito socialinėje žiniasklaidoje. Daug kas gyrė idėją, įgyvendintą tokiu metu, kai D. Trumpo administracija stumia griežtesnę imigracijos politiką.

„Nuostabus priminimas, kad esame susiję: tai, kas vyksta vienoje pusėje, paveikia kitą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė meksikiečių aktorius Mauricio Martinezas.

„Supimosi lentos simbolika tiesiog magiška“, – sakė Claudia Tristan, dirbanti Teksase gimusio demokratų politiko Beto O'Rourke', siekiančio tapti partijos kandidatu į prezidentus, kampanijai.

„Pasienio tvora neatskirs mūsų nuo kaimynų“, – pridūrė ji.