Šiandien, anot JAV įsikūrusio tyrimų centro „Pew Research Center“, apytiksliai 6 iš 10 amerikiečių (62 proc.) laikosi palankios nuomonės apie Aljansą. 2016 metais palankios nuomonės laikėsi šiek tiek daugiau nei 50 proc. amerikiečių.

Daugumos parama NATO sustiprėjo ir Kanadoje, Vokietijoje, Nyderlanduose bei Lenkijoje. Prancūzijoje didžioji dalis žmonių taip pat vėl reiškia palankią nuomonę apie NATO, nors prieš metus parama Aljansui Prancūzijoje buvo staigiai sumažėjusi.

Nors Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas teigė, kad JAV noras ginti sąjungininkę priklausytų nuo šalies narės Aljansui skiriamos lėšų dalies, didžioji dalis apklaustųjų asmenų iš septynių šalių mano, kad Vašingtonas panaudotų karinę jėgą, jog apgintų NATO sąjungininkę, įsitraukusią į rimtą karinį konfliktą su Rusija.

Paklausus apie savo šalių įsipareigojimus, daugiau nei pusė Nyderlandų (72 proc.), Lenkijos (62 proc.), Kanados (58 proc.) ir Prancūzijos (53 proc.) piliečių pasisako už tai, kad šalys vykdytų abipusės gynybos įsipareigojimus NATO.

Aljansas buvo įkurtas 1949-aisiais metais, iš pradžių turėjo 12 narių, o šiuo metu Aljansą sudaro 28 narės.