A. Beliackio žmona Natalija Pinčiuk naujienų agentūrai "BelaPAN" sakė, kad antradienį jai atvykus į bausmių atlikimo departamentą jai buvo paaiškinta, kad įstatymai nenumato galimybės asmenį, kurio nuosprendis dar neįsiteisėjo, išleisti į laisvę pasimatymui.

Pirmadienį Minsko rajono teismas leido A. Beliackiui pasimatyti su savo 82 metų amžiaus tėvu, kuris, kaip teigiama, yra tarp gyvybės ir mirties.

Tačiau kai N. Pinčiuk su teismo sprendimu atvyko į Žodino tardymo izoliatorių, jai buvo pasakyta, kad dokumentai sutvarkyti netinkamai, be to, tarnybos izoliatorius neturi galimybių konvojuoti A. Beliackį į Minską.

Tarptautinės žmogaus teisių federacijos viceprezidentas, Baltarusijos valdžios uždaryto žmogaus teisių gynimo centro "Vesna" vadovas A. Beliackis lapkričio 24 d. buvo nuteistas ketverių su puse metų laisvės atėmimo bausme atliekant ją griežtojo režimo kolonijoje. Jis pripažintas kaltu dėl pajamų slėpimo itin dideliu mastu.

A. Beliackis savo kaltės nepripažįsta ir dabar laikomas Žodino tardymo izoliatoriuje. Apeliacija turi būti išnagrinėta iki metų pabaigos.

Pagrindą A. Beliackio baudžiamajam persekiojimui davė informacija apie jo sąskaitas užsienio bankuose, kurią Minskui pagal dvišales teisinės pagalbos sutartis suteikė Lietuvos ir Lenkijos valdininkai.

Vėliau Lenkijos ir Lietuvos valdžia atsiprašė A. Beliackio ir jo šeimos.