Tokią išvadą jis pateikė žurnalistams po neteisėto ginkluotojo dalinio „Sparta“ vado Arsenijaus Pavlovo, geriau žinomo Motorolos slapyvardžiu, žūties.

A. Zacharčenka, be kita ko, pareiškė, kad kovotojo žūtį vertina kaip signalą, kad Ukrainos prezidentas Petro Porošenka skelbia karą.

„Kiek suprantu, P. Porošenka paskelbė mums karą. Laukite“, – sakė A. Zacharčenka.

Išplatintame pranešime A. Zacharčenka su grasinimu kreipėsi į Ukrainos jėgos struktūras.

„<...> dabar bijokite... Visų jūsų agentų buvimas čia prieštarauja įstatymui. Beje, ne tik čia, bet ir Žytomyre, Charkove, Dnipre. Nebus jokio gailesčio“, – sakė A. Zacharčenka.

A. Zacharčenka pridūrė, kad A. Pavlovo vaikai ir žmona dar kiek laiko turės pasilikti „Donecko Liaudies Respublikoje“.

Ukrainos kariuomenės generolas N. Malomužas įvardijo dvi galimas separatistų vado nužudymo versijas.

„Mūsų specialiosios tarnybos tokių teroro metodų nenaudoja. Dėl šios priežasties, jeigu karinėje situacijoje buvo vykdoma tokia operacija, galiu drąsiai teigti, kad jai buvo pagrindo. Šiuo metu mes turime ir operatyvinių duomenų apie įtampą, tvyrojusią tarp karinių struktūrų – vadinamųjų neteisėtų karinių darinių ir Motorolos. Jau buvo keli pagrobimai, pasikėsinimai, netgi sužeidimai ir apšaudymai“, – pasakojo N. Malomužas.

„Todėl galiu kalbėti apie dvi versijas. Gali būti, kad tai iš tikrųjų vidiniai nesutarimai, gali būti, kad jie buvo sankcijonuoti kuratorių iš Maskvos, jų daug ir įvairių. Kita vertus, gali būti, kad prie to prisidėjo ir mūsų patriotai, mūsų specialiosios tarnybos, kurios pagal galimybes ir ėmėsi veiksmų. Nepaisant to, tokių faktų labai mažai, be to, mes neturime galimybių už sienos kovoti su tokiais teroristais“, – tvirtina N. Malomužas.

DELFI primena, kad Donecke nukautas vienas svarbiausių vadinamosios Donecko liaudies respublikos vadų Arsenijus Pavlovas, geriau žinomas kaip „Motorola“.

A. Pavlovas žuvo, kai namo, kuriame jis gyveno, lifte suveikė savadarbis sprogmuo.

Separatistai sako, kad dėl to atsakingi ukrainiečių kariai. A. Pavlovas daugiausiai veikė Donecke, dalyvavo užimant šio miesto oro uostą. Jis taip pat dalyvavo Ilovaisko mūšyje.

Ukrainoje A. Pavlovas buvo ieškomas dėl karo nusikaltimų. Jis yra vienas iš asmenų, kuriems yra paskelbtos Europos Sąjungos sankcijos.

Organizacija „Pravyj sektor“ neigia kaltę dėl Donecko Liaudies Respublikos kovotojo Motorolos žūties. Apie tai savo „Facebook“ puslapyje parašė Ukrainos organizacijos „Pravyj sektor“ atstovas spaudai Artiomas Skoropadskis. „Tai ne mūsų darbas“, – teigia A. Skoropadskis komentuodamas vieno iš Donecko Liaudies Respublikos vadeivų A. Pavlovo-Motorolos žūtį.

Paviešintas ir pirmas vaizdo įrašas iš vietos, kuriame žuvo „Motorola“.