Jie paskelbė trumpą vaizdo įrašą, kuriame nusifilmavo tardami frazes, ne tik pašiepiančias JAV prezidentui Donaldui Trumpui būdingą retoriką, bet ir reiškiančias pasipiktinimą dėl jo pozicijos aplinkos apsaugos klausimais, skelbia politico.eu.

Pašiepiantis vaizdo įrašas pasirodė kaip atsakas į birželio 1 d. D. Trumpo išsakytą ketinimą išvesti JAV iš Paryžiaus klimato susitarimo ir nebesilaikyti nuostatų dėl išmetamųjų teršalų mažinimo, saistančių 145-ias šalis, siekiančias užkirsti kelią klimato kaitos keliamoms problemoms.

Prancūzijos prezidentas E. Macronas atvirai kritikavo tokį D. Trumpo žingsnį, o dėl klimato kaitos susirūpinusius piliečius ragino emigruoti į Prancūziją, kaip tik šiame kontekste pavartodamas garsųjį D. Trumpo kampanijos šūkį parodijuojančią frazę „Sugrąžinsime planetos didybę“.
A. Schwarzeneggeris, kaip aktyvus klimatui nekenkiančių strategijų šalininkas, taip pat negailėjo D. Trumpui kritikos dėl sprendimo trauktis iš Paryžiaus klimato susitarimo.

„Vienas žmogus negali sužlugdyti visų pasiekto progreso“, – sakė jis kiek anksčiau paskelbtame vaizdo įraše.

„Vienas žmogus negali sustabdyti švarios energijos technologijų revoliucijos. Vienas žmogus negali atsukti laiko atgal – grįžti į praeitį galiu tik aš“, – pridūrė jis užsimindamas apie pateis įkūnytą laiku keliaujančio „Terminatoriaus“ personažą.

Pastarajame vaizdo įraše A. Schwarzeneggeris, stovėdamas šalia iš pažiūros geria nusiteikusio E. Macrono, praneša apie neseniai aptartus su ekologiška ateitimi susijusius klausimus, o E. Macronas priduria: „Sutelksime jėgas ir sugrąžinsime planetos didybę.“
A. Schwarzeneggerio nufilmuotas vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei milijoną kartų per 18 valandų. Po juo puikuojasi antraštė „Su prezidentu E. Macronu – šauniu lyderiu!“

Nevalia pamiršti, kad respublikonams atstovaujantis buvęs gubernatorius nerėmė D. Trumpo kandidatūros per 2016 metų prezidento rinkimus.