Pasak jo, susitikimas, „tikėtina, vyks rytoj“, dieną prieš G-20 šalių lyderių susitikimą šiauriniame Hamburgo mieste.

Vokietijos ir Turkijos santykiai pastaruoju metu buvo įtempti dėl Turkijos valdžios masinių susidorojimų su oponentais po nepavykusio praėjusių metų perversmo ir kitų žmogaus teisių pažeidimų.

Praėjusią savaitę Ankara piktai sureagavo į Berlyno atsisakymą suteikti R.T. Erdoganui galimybę kreiptis į Vokietijoje gyvenančius turkus per jo vizitą G-20 viršūnių susitikime.

Antradienį Turkija pareiškė oficialų protestą Vokietijai dėl to, kad vienam menininkui buvo leista sukurti instaliaciją Berlyno centre. Projekto autorius praeiviams siūlė automobilį kaip prizą už pasaulio diktatorių, tarp jų ir R.T. Erdogano, nužudymą.

Instaliacija buvo sukurta pirmadienį prie kanclerės rūmų Berlyne, kur buvo pastatytas „Mercedes“ automobilis ir transparantai su R.T. Erdogano, Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Saudo Arabijos karaliaus Salmano atvaizdais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją