Pilant lietui, abu politikai pradžioje netoli Verdeno esančiose vokiečių karių kapinėse padėjo vainiką. Karinė kapela sugrojo buvusių karo priešininkių nacionalinius himnus.

Šiose kapinėse ilsisi daugiau kaip 11 000 Verdeno mūšyje žuvusių karių palaikai. A. Merkel ir F. Hollande'as dar lankysis Verdeno rotušėje.

Tai yra pirmas kartas, kai Vokietijos kancleris lankosi mieste, kurio pavadinimas siejamas su vienu kruviniausių Pirmojo pasaulinio karo mūšių. Per darbo vakarienę abu politikai vėliau aptars aktualias politines temas, be kita ko, pabėgėlių krizę ir „Brexit" referendumą.

Popietę pagrindinė minėjimo ceremonija vyks Duomono kapinėse, kur ilsisi 130 000 per kovas žuvusių vokiečių ir prancūzų karių palaikai. Apie 3 400 jaunuolių iš Prancūzijos ir Vokietijos dalyvaus mūšio inscenizacijoje. Tada A. Merkel ir F. Hollande'as uždegs „Atminimo liepsną" ir aukas pagerbs tylos minute. Ceremonijoje Doumone dalyvaus ir Europos Komisijos pirmininkas Žanas Klodas Junkeris (Jean-Claude Juncker) bei Europos parlamento vadovas Martinas Šulcas (Martin Schulz).

Prancūzijos šiaurės rytuose vokiečių ir prancūzų daliniai nuo 1916 metų vasario iki gruodžio kovėsi tarpusavyje, tačiau nė vienai šaliai nepavyko įgyti strateginio pranašumo. Verdeno mūšis laikomas žiaurumų Pirmajame pasauliniame kare simboliu.