A. Merkel teigė mananti, kad Didžioji Britanija laikysis numatytos darbotvarkės, ir pridūrė, kad Europos Sąjunga (ES) jau pasirengusi deryboms.

Kanclerė taip pat sakė besivilianti, kad po birželio 19 dieną prasidėsiančių derybų Jungtinė Karalystė (JK) išliks gera partnerė.

Tai buvo pirmasis A. Merkel pasisakymas po rinkimų, per kuriuos T. May vadovaujami konservatoriai prarado 13 vietų parlamente.

Jiems pritrūko vos aštuonių mandatų, kad parlamente turėtų absoliučią daugumą. Toks rezultatas sukėlė neužtikrintumą dėl artėjančių JK išstojimo iš Bendrijos derybų. T. May paskelbė pirmalaikius parlamento rinkimus, tikėdamasi užsitikrinti aiškius įgaliojimus, kad galėtų įgyvendinti savo „Brexit“ viziją.

Paaiškėjus rinkimų rezultatams, T. May pranešė ketinanti formuoti vyriausybę kartu su 10 mandatų parlamente laimėjusia Šiaurės Airijos Demokratine junionistų partija (DUP).

Meksike, kur susitinka su Meksikos prezidentu Enrique Pena Nieto, kad aptartų prekybos klausimus, susirinkusiems žurnalistams A. Merkel sakė: „Sprendžiant iš to, ką šiandien girdėjau sakant T. May, man atrodo, kad Didžioji Britanija nori laikytis savo derybų plano“.

„Norime derėtis greitai, norime laikytis numatyto grafiko, ir šiuo metu nemanau, kad yra kokių nors ženklų, rodančių, jog derybos negalėtų prasidėti tada, kada yra numatytos“, – kalbėjo kanclerė.

A. Merkel pridūrė besitikinti, kad Didžioji Britanija išliks gera ES partnerė.

„Didžioji Britanija yra Europos dalis, net jei ji ir nebebus Europos Sąjungos dalis“, – teigė kanclerė.

Vis dėlto ji pridūrė, kad per derybas ES valstybės narės „gins 27 Bendrijoje liekančių šalių interesus“.