Pirmadienio vakarą A. Makarevičius savo paskyroje „Facebook“ pakomentavo eilinę virtinės Rusijos muzikantų iniciatyvą, skelbia obozrevatel.com.

„Niekada nesiliausiu stebėtis, kokiu greičiu niekšai randa bendrą kalbą su niekšais. Jiems nieko nereikia vienas kitam aiškinti!“ – rašė jis, galvoje turėdamas internete pasirodžiusį vaizdo įrašą, kurį Garikas Sukačiovas, Aleksandras Skliaras ir Ivanas Ochlobystinas įrašė neva Donecko gyventojams palaikyti.

Visas trejetas (su Maskvos roko muzikantais) atlieka Iljos Frenkelio dainą „Davai zakurim“.

A. Skliaras ir G. Sukačiovas groja gitaromis, o I. Ochlobystinas pabaigoje sušunka: „Laikykis, Doneckai! Mes su tavimi“.

Kiek anksčiau A. Makarevičius sakė, kad masinė Rusijos gyventojų sąmonė yra apimta „letarginio miego“ ir neleidžia jiems rengti protesto akcijų.

Maža to, jis mano, kad būtent agresyvi Kremliaus propaganda milijonus televizijos žiūrovų paverčia „pagiežingais psichopatais“.

Priminsime, kad muzikantas ir opozicionierius A. Makarevičius Rusijoje pradėtas laikyti „penktosios kolonos“ atstovu, kai nuo separatistų išlaisvinto Slovjansko miesto vaikams atliko vieną dainą.