Maža to, V. Putinas A. Lukašenkai išsiuntė telegramą su sveikinimu – apie tai rugpjūčio 31 d. pranešė Kremliaus spaudos atstovai.

Kaip praneša Baltarusijos žiniasklaida, savo gimtadienį A. Lukašenka nusprendė praleisti darbe. Vis tik oficialioje A. Lukašenkos internetinėje svetainėje rašoma, kad jis gimė ne rugpjūčio 30, o 31 d.

Mama prisiminė

Nuo prezidentinės karjeros pradžios visuose dokumentuose ir informaciniuose leidiniuose būdavo nurodoma, kad jis gimė rugpjūčio 30 d.

Vis tik 2010 m. A. Lukašenka davė interviu, kuriame pasakojo apie tada dar mažu buvusį savo sūnų Nikolajų. Jis paminėjo, kad gimė su sūnumi tą pačią dieną, o Nikolajus Lukašenka gimė 2004 m. rugpjūčio 31 d.

Neilgai trukus ši trumpai paminėta informacija įtvirtina oficialiai: oficialioje svetainėje pateikiama biografija buvo pakeista, o A. Lukašenkos gimimo data tapo rugpjūčio 31-oji.

A. Lukašenkos spaudos atstovai tada aiškino, kad jis pasikalbėjo su mama ir ji prisiminė sūnų pagimdžiusi naktį iš rugpjūčio 30 į 31 d., o kaimo gimdymo namuose dokumentuose buvo įrašyti gimdyvės atvykimo į priimamąjį duomenys, t. y. rugpjūčio 30 d.

Kintanti diena

Naujasis A. Lukašenkos gimtadienis švęstas neilgai: dokumentuose, pateiktuose Baltarusijos centriniam rinkimų komitetui ir skirtuose užregistruoti jį kaip kandidatą į prezidentus prieš 2010 m. pabaigoje vykusius rinkimus, ir vėl nurodyta rugpjūčio 30 d. Ta pati data figūravo ir A. Lukašenkos biografijoje per 2015 m. rinkimus.

Paaiškėjo, kad 1954 m. rugpjūčio 30 d. buvo nurodoma kaip A. Lukašenkos gimimo data beveik iki 2016 m. rugpjūčio mėn. pabaigos. Vėliau jo gimimo data ir vėl pakeista į rugpjūčio 31 d.

Taigi jau antrus metus, remiantis oficialiais duomenimis, A. Lukašenka gimtadienį švenčia tą pačią dieną kaip ir jo jaunėlis sūnus Nikolajus. Baltarusijos prezidentui A. Lukašenkai sueina 63-eji, iš kurių 23 jis vadovauja šiai šaliai.