Nuotraukose užfiksuotos SS karininko Hermanno Fegeleino ir Gretl Braun vestuvės Zalcburge, Austrijoje.

Vestuvėse, kurios įvyko likus trims dienoms iki sąjungininkų invazijos į Europą, nacių diktatorius Adolfas Hitleris užfiksuotas sveikinantis jaunavedžius.

Po kelių mėnesių Antrojo pasaulinio karo įvykiams pasisukus prieš jį, A. Hitleris skyrė H. Fegeleinui mirties bausmę už dezertyravimą.

Į viešumą iškilo anksčiau nematytos nuotraukos, kuriame užfiksuotas Adolfas Hitleris, švenčiantis savo būsimojo „svainio“ vestuves. Nepraėjus nė metams tą patį svainį jis įsakė nužudyti.

Nuotraukoje, užfiksuotoje likus trims dienoms iki sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje, nacių diktatorius sveikina SS karininką Hermanną Fegeleiną ir jo nuotaką Gretl Braun per ta proga surengtas iškilmes Zalcburge, Austrijoje. Praėjus vos 11 mėnesių Hitleris įsakė nužudyti jaunikį už nusikaltimą – per sąjungininkų invaziją į Europą jis paliko savo postą.

Nuotrauka buvo rasta albume tarp kitų 12 nespalvotų nuotraukų – jose užfiksuotos vestuvės, kurios truko tris dienas ir kurias organizavo Eva Braun – vyresnioji Gretl sesuo ir Hilterio meilužė.

Fiureris buvo vienas iš vestuvių liudininkų kartu su SS vadu Heinrichu Himmleriu ir privačiu Hitlerio sekretoriumi Martinu Bormannu.

Nuotraukose vestuvių svečiai linksminasi Zalcburgo Mirabelio rūmuose: ten vestuvių proga buvo organizuoti šokiai, liejosi šampanas, grojo gyva muzika.

Po trijų dienų, kol Hitleris dar kietai miegojo netoliese esančioje Berghofo rezidencijoje, prasidėjo sąjungininkų invazija į Europą.

Birželio 6 d. 6 val. ryto tūkstančiai Didžiosios Britanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Kanados karių išsilaipino Normandijos pakrantėje. Hitlerio pavaldiniai bijojo jį žadinti ir apie tai pranešti. Dėl to Vokietijos kontratakas užtruko ir sąjungininkai įgijo pranašumą nacių okupuotoje Europoje.

Praėjus vienuolikai mėnesių, 1945 m. sausį, kai jau buvo aišku, kad Vokietijos pralaimėjimas yra tik laiko klausimas, Hitleris pasislėpė savo bunkeryje Berlyne. Tų pačių metų balandį Rusijos tankai pasiekė Berlyno priemiesčius.

Berlyne verdant mūšiams, H. Fegeleinas, kuris taip pat buvo bunkeryje, pabėgo, kaip pranešama, nusprendęs neprisijungti prie savižudybės pakto, bet Hitlerio elitinės saugumo pajėgos jį susekė ir suėmė.

Jis pabėgo į savo butą Berlyne ir persirengęs civilio drabužiais ruošėsi pabėgti į Švediją ar Šveicariją, tačiau buvo nutemptas atgal į bunkerį, kur jam buvo surengtas karo lauko teismas už dezertyravimą.

Pasakojama, kad Eva Braun maldavo Hitlerį pasigailėti H. Fegeleino, nes jo žmona Gretl buvo paskutinius mėnesius nėščia. Dėl to, kas įvyko paskui, istorikai nesutaria, bet manoma, kad balandžio 28 d. H. Fegeleinas buvo nuvestas į Berlyno Reicho kanceliarijos sodą ir nušautas.

Kitą dieną Eva ir Hitleris susituokė, o balandžio 30 d. jie abu nusižudė – Eva išgėrė cianido, o Hitleris nusišovė.

Po penkių dienų Gretl pagimdė dukterį kurią pavadino sesers vardu – Eva. Ši Eva nusižudė 1971 m. po to, kai automobilio avarijoje žuvo jos draugas.

1954 m. Gretl ištekėjo už prekiautojo tekstile ir gyveno Bavarijoje iki 1987 m.

O 12 juodai baltų jos pirmųjų vestuvių nuotraukų neseniai buvo parduota aukcione už 400 svarų (apytikriai 477 EUR).