Prezidentas pradėjo eiti pareigas po to, kai Nacionaliniame Susirinkime davė priesaiką: „Tautos valia pradėdamas eiti Lenkijos Respublikos prezidento pareigas iškilmingai prisiekiu, kad būsiu ištikimas Konstitucijos nuostatoms, nepalenkiamai saugosiu Tautos orumą, Valstybės nepriklausomybę ir saugumą, o Tėvynės ir piliečių gerovė man visada bus aukščiausias priesakas“.

43 metų A.Duda savo priesaiką užbaigė neprivaloma fraze: „Tepadeda man Dievas.“

Kreipdamasis į parlamento aukštųjų ir žemųjų rūmų bendro posėdžio dalyvius, naujasis prezidentas padėkojo savo pirmtakams, išrinktiems lenkų per demokratinius rinkimus.

A.Duda ypač dėkojo velioniui Lechui Kaczynskiui ir pabrėžė, kad darbas su tuo konservatyvių pažiūrų lyderiu padėjo jam pasiruošti dalyvauti politikoje, suprantamoje kaip procesas, turintis užtikrinti bendrąją gerovę.

Teisininko išsilavinimą turintis A.Duda palaikė glaudžius ryšius su velioniu L.Kaczynskiu, kuris žuvo per lėktuvo katastrofą Rusijoje netoli Smolensko 2010 metais.

„Darysiu viską, kad nenuvilčiau jūsų lūkesčių. Tesėsiu priešrinkiminius pažadus“, – sakė prezidentas A.Duda ir pridūrė, jog kalba apie savo pažadą padidinti neapmokestinamų metinių pajamų sumą bent iki 8 000 zlotų (maždaug 1 928 eurų; dabar ši suma yra 3 tūkst. zlotų – 723 eurai), taip pat atšaukti sprendimą pavėlinti išėjimo į pensiją amžių.

Naujasis šalies vadovas pasisakė už abipusę pagarbą ir pabrėžė, kad Lenkijos visuomenėje reikia atkurti bendrumo jausmą.

A.Duda sakė dažnai girdėdavęs sakant lenkus, kad jie ilgisi vieningesnės visuomenės.

„Žmonės svajoja apie bendrumą, panašų į egzistavusį „Solidarumo“ laikais, 9-ame dešimtmetyje“, – pabrėžė jis.

Prezidentas sakė, kad būtina stiprinti abipusę pagarbą, kuri yra visuomenės vienybės pagrindas.

„Ir galėsime pataisyti Lenkiją tik tuomet, jeigu būsime bendruomenė“, – pabrėžė A.Duda.

Prisaikdinimo ceremonijoje dalyvavo ir kadenciją baigęs valstybės vadovas Bronislawas Komorowskis, kurį A.Duda gegužės 24 dieną vykusiame antrajame prezidento rinkimų ture įveikė surinkęs 51,55 proc. balsų. Jo varžovas gavo 48,45 proc. balsų.

Gegužės pabaigoje išrinktasis prezidentas pasitraukė iš konservatyvios opozicinės „Įstatymo ir teisingumo“ partijos (PiS).

A.Duda pažadėjo sutelkti dėmesį į neprivilegijuotųjų visuomenės sluoksnių poreikius. Kalbėdamas apie užsienio politiką, prezidentas pabrėžė, kad reikia užtikrinti didesnį NATO dalyvavimą Lenkijoje ir padidinti Lenkijos autoritetą Europos Sąjungoje.

Kalbėdamas birželio viduryje vykusiame PiS suvažiavime A.Duda išdėstė savo prezidentavimo koncepciją: „Idėja kurti valstybę, kuri būtų visiems teisinga; valstybę, kurioje su kiekvienu piliečiu būtų lygiai elgiamasi; valstybę, kuri su savo piliečiais elgtųsi sąžiningai, gebėtų apginti silpnesnį ir neturėtų bijoti stipresnio.“