„Forbes“ leidiniui tą patvirtino trys skirtingi šaltiniai.

„Dilbar“ pavadinta jachta vertinama 600 mln. JAV dolerių, ji šiuo metu yra Šiauriniame Hamburge.

Šią jachtą milijardierius nusipirko 2016 metais iš vokiečių laivų gamintojo „Lurssen“, ji pagaminta pagal individualų užsakymą per 52 mėnesius. Įmonė šią jachtą vadino viena iš sudėtingiausių, kokią kada nors yra pastačiusi. Jachta sveria 15917 tonų, pagal svorį tai pati didžiausia motorinė jachta pasaulyje, vien jai valdyti reikia 96 žmonių personalo.

Jachta pasižymi pačiu didžiausiu baseinu, koks kada jachtoje buvo įrengtas, dviem nusileidimo aikštelėmis sraigtasparniams, sauna, grožio salonu, sporto klubu. 12 prabangių kajučių gali viešėti iki 24 asmenų.
Dilbar jachta, imago images / Peter Seyfferth

A. Usmanovo milijardinį turtą daugiausia sudaro geležies rūdos ir plieno milžinės „Metalloinvest“ akcijos, taip pat investicijos į „Xiaomi“, o taip pat ir kitos akcijos telekomunikacijų, žaliavų gavybos, žiniasklaidos sektoriuose.

Jis buvo vienas pirmųjų investuotojų į „Facebook“, taip pat Vakaruose valdo daug nekilnojamojo turto: Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Monake, Sardinijoje.

Trečiadienį jachtą aptarnavę darbuotojai nepasirodė darbe, tai, tikėtina susiję su Vokietijos tarnybų sprendimu turtą įšaldyti, rašo „Guardian“.

Rusijos milijardierius Ališeris Usmanovas padėjo savo kaip pasaulio fechtavimosi federacijos (FIE) prezidento įgaliojimus ant stalo. 68 metų artimas Vladimiro Putino aplinkai asmuo atsistatydindamas vadino Europos sąjungos taikomas sankcijas nesąžiningomis.
Ališeris Usmanovas

Rusijos milijardierius A. Usmanovas kovo 1 dieną atsisakė savo kaip pasaulio fechtavimosi federacijos (FIE) prezidento įgaliojimų

68 metų artimas Vladimiro Putino aplinkai asmuo atsistatydindamas vadino Europos sąjungos taikomas sankcijas nesąžiningomis, kalbėjo apie „melagingus ir šmeižikiškus kaltinimus“, kurie neva griauna jo garbę ir reputaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės