Pagal oficialią informaciją, visi sulaikytieji atvežti į policijos skyrius. Čia tvarkomi dokumentai, imami jų pirštų atspaudai.

„Life News“ primena, kad kriminalinio pasaulio autoritetai susirinko viešbutyje „Korston“ paminėti keturiasdešimtą dieną po Rusijos mafijos karaliaus Aslano Usojano, pravarde Senis Hasanas, mirties. Neoficialiais operatyviniais duomenimis, gedulingas renginys buvo panaudotas be vadovo likusio nusikalstamo klano einamiesiems klausimams spręsti. Iš viso į viešbutį prisiminti Senio Hasano susirinko apie trys šimtai nusikaltėlių.

„Life News“ šaltinių duomenimis, tarp sulaikytųjų ir vienas „įteisintas vagis“ (rusiškai „vor v zakone“ – tai nusikaltėliai, gyvenantys pagal savus įstatymus) iš artimiausios velionio Senio Hasano aplinkos – jo 55 metų sūnėnas Temuri Mirzojevas (Sverdlovsko Timuras).

Pirmadienį, vasario 25 dieną, viešbutyje „Korston“ vykusi sueiga jau ne pirmoji, kurią pavyko susekti policijos pareigūnams. Prieš tai Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai susitvarkė su velionio A. Usojano priešininkais, kurie sausio 26 dieną susirinko restorane „Semeinyj elit-klub“, įsikūrusiame Maskvos srities Odincovo rajono Nikolina Gora gyvenvietėje. Tada buvo sulaikyti Timocha (Timofejus Kopčeninas), Ramentas (Konstantinas Borisovas) iš Rusijos bei Paštetas (Pavelas Aleksijevičius) ir Meškiukas (Aleksandras Medvedevas) iš Baltarusijos, kurie buvo „karūnuoti“ Senio Hasano priešais Jungtinių Arabų Emyratų teritorijoje.

Pas kriminalinio pasaulio autoritetą, pravarde Paštetas, operatyviniai darbuotojai rado daugiau nei pusantro gramo kokaino. Prieš jį iškelta baudžiamoji byla, o pats jis – suimtas. Penki nusikalstamo pasaulio lyderiai iš Baltarusijos buvo patraukti administracinėn atsakomybėn, o medžiaga persiųsta į Maskvos srities Odincovo rajono teismą.

A. Usojano klano atstovai Maskvoje renkasi taip pat jau ne pirmą kartą. Iš pradžių kriminalinio pasaulio autoritetai susirinko restorane „Naš dvorik“ į Senio Hasano šermenis, vykusias iškart po jo laidotuvių. Vėliau nusikalstamo pasaulio veikėjai ten pat aptarė reikalus devintą dieną po Senio Hasano mirties. Vis dėlto nei pirmą, nei antrą kartą teisėsaugos institucijų atstovai jų sueigoms kelio neužkirto.

A. Usojanas buvo nušautas sausio 16 dieną Maskvoje. Tada taip pat buvo sunkiai sužeista moteris, dirbusi padavėja restorane, kuriame Senis Hasanas pietavo prieš pat mirtį.