„Taip, aš noriu tapti senatoriumi", - pareiškė jis Medeljine naujienų agentūrai dpa. Daugiau kaip 23 metus už grotų praleidęs nusikaltėlis atgavo laisvę, nes bendradarbiavo su teisėsauga ir padėjo atskleisti Medeljino kartelio nusikaltimus.

Rinkimai Kolumbijoje vyks 2018 metais. J. J. Velasquezas siekia, jog dėl planuojamos buvusių FARC grupuotės narių politinės veiklos įstatymai būtų pakeisti taip, kad būtų praplėstos amnestijos nuostatos ir rinkimuose kandidatuoti galėtų ir nuteisti nusikaltėliai. Kol kas tai dėl specialių išlygų galima tik FARC nariams.

J. J. Velasquezas yra griežtas prezidento ir Nobelio taikos premijos laureato Juano Manuelio Santoso kritikas. Jis vadina jį „korumpuotu".

Buvęs samdomas žudikas neseniai tviteryje skundėsi dėl nesaugumo Medeljine, kai buvo užpultas. Taikos susitarimą su FARC sukilėliais jis laiko per švelniu. Tačiau jis nori kovoti ir su korupcija. Kaip kovos su kokainu receptą J. J. Velasquezas siūlo jį legalizuoti - ir taip pralaužti užburtą ratą.

J. J. Velasquezas pabrėžia ieškojęs pokalbių su savo nusikaltimų aukomis ir atlikęs bausmę. Paramos jis pirmiausiai sulaukia Medeljino skurdžių kvartaluose, kuriuos kažkada rėmė kartelis.