Kad jis buvo gyvas, įrodo jo laiškas, atsiųstas "Al Qaeda" operacijų vadovui Abu Zubaydah. Šis laiškas buvo rastas tarp dokumentų, kuriuos Abu Zubaidah turėjo, kai kovo mėnesį buvo suimtas Pakistane.

Ranka rašytame raštelyje O.bin Ladenas ragino Abu Zubaidah tęsti kovą prieš Jungtines Valstijas, net jeigu pačiam O.bin Ladenui kas nors atsitiktų. Tai žurnalas "Time" sužinojo iš asmens, kuris susipažino su Prancūzijos žvalgybos atlikta šio laiško analize.

Dabar Abu Zubaydah yra suimtas ir kalinamas Jungtinėse Valstijose.

O.bin Ladeno laiškas rodo, jog gruodžio pabaigoje jis tebebuvo gyvas, o tai reiškia, jog jis pergyveno JAV puolimą prieš Tora Boros urvų kompleksą, kurio metu buvo siekiama suimti arba nužudyti O.bin Ladeną.

Tora Boros urvai buvo užimti gruodžio 6 dieną.

Tarp kitų Abu Zubaidah slėptuvėje Pakistano Feisalabado mieste konfiskuotų dokumentų buvo rengiamų išpuolių prieš tanklaivius ir kruizinius laivus planai, pranešė terorizmo ekspertas Rolandas Jacquardas, kuris yra glaudžiai susijęs su Prancūzijos prezidentūra.

Minėtuose dokumentuose taip pat buvo įrodymų, kad O.bin Ladeno sūnus Saadas buvo Feisalabade, rašo "Time".

Žurnalas taip pat praneša, jog O.bin Ladeno nuotraukų analizę atlikę gydytojai nustatė, jog jis gali sirgti antrine osteoporoze (kaulo išakijimu), kuri dažnai būna susijusi su diabetu ir inkstų ligomis. Antrinė osteoporozė gali sukelti aštrius nugaros skausmus ir kaulų trapumą, dėl kurio jie lengvai lūžta.