Emma Hickman negalėjo gauti eilinio Danielio Wade'o DNR pavyzdžio, kadangi Gynybos ministerija, remdamasi tuo, jog pora iš Voringtono Češyro grafystėje nebuvo susituokusi, reikalavo tam teismo potvarkio.

E. Hickman reikėjo įrodymo, kad D. Wade'as yra jos penkių mėnesių Lexie-Mai tėvas, kad galėtų gauti kompensaciją ir galėtų įrašyti jo vardą savo dukters gimimo liudijime. Susiklosčiusią situaciją šalies ministras pirmininkas Davidas Cameronas pavadino „visiškai pasibaisėtina“ ir pridūrė, kad tai negali tęstis toliau.

Gali būti, kad po šio atvejo visiems kariams prieš aktyvią karinę tarnybą teks pateikti savo DNR pavyzdžius. Pagal dabartinę tvarką tai daroma tik savanoriškai.

Eilinis D. Wade'as iš Jorkšyro pulko trečiojo bataliono kartu su dar penkiais kariais žuvo kovo mėnesį, kai į jų šarvuotį netoli Lashkar Gah pataikė talibų bomba. Karys prieš tai savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ buvo įdėjęs negimusios 16 savaičių dukters skenografijos nuotrauką. Jis žuvo likus trims mėnesiams iki mergaitės gimimo.

E. Hickman tvirtino: „Kalba eina ne apie pinigus, o apie Lexie-Mai teisę žinoti, kas yra jos tėvas. Danielis labai laukė, kada taps tėvu. Jis nešiojosi jos nuotrauką su savimi po šarvais, kai tekdavo patruliuoti. Jis padėjo man išrinkti vardą ir labai didžiavosi, kad taps tėvu“.

Moters advokatė Jennifer Roulston pridūrė: „Pasibaisėtina, kad Emos patirtą traumą, kai prieš pat dukters gimimą neteko sužadėtinio, apsunkina teisiniai ginčai dėl jos sužadėtinio tėvystės. Esame sužavėti, kad Danielio šeima sutiko su DNR tyrimu ir pagaliau nustatyta Danielio tėvystė. Emma jaučia didžiulį palengvėjimą, nes pagaliau jo vardas įrašytas jos dukters gimimo liudijime“.