Netrukus jos planas virto tikrų tikriausiu košmaru, kai vienas iš pakviestųjų kvietimu viešai pasidalino socialiniame tinkle „Facebook“. Renginiu susidomėjo tūkstančiai olandų iš visos šalies.

Mero atstovai teigia, kad vakarėlis iš privataus virto masiniu, jo kaltininkė ėmė slapstytis, o pati šventė atšaukta. Policija teigia bijanti, kad pasikartos vieno galiausiai riaušėmis virtusio vakarėlio scenarijus.

2012 metų rugsėjį merginai socialiniame tinkle pasidalinus kvietimu į šešioliktąjį gimtadienį šiauriniame šalies mieste viskas baigėsi neramumais, kurių raminti ir 4 tūkst. žmonių vaikyti atvyko riaušių policijos pajėgos. Nesusipratimas kilo, kai mergina netyčia kvietimu pasidalino ne su draugais, o viešai.

Vakarėlis pramintas „Projektas X Haren“ – pagal Holivudo komediją apie nekontroliuojamu virtusį vakarėlį.

2012 metais panašiomis aplinkybėmis Hareno mieste kilo didžiulės riaušės

Kaip sugadinti gimtadienio vakarėlį?

Viskas prasidėjo nuo žinutės socialiniame tinkle „Snapchat“.

„Penktadienį pas mane vakarėlis. Laukiu visų. Jei norite ateiti, praneškite“, – toks buvo penkiolikmetės kvietimas bičiuliams.

Galiausiai kvietimas kažkokiu būdu atsidūrė socialiniame tinkle „Facebook“ kaip „Vakarėlis! Katveike“. Žinute buvo dalijamasi ir „WhatsApp“ grupėse.

Merginos dėdė Marcelis vietos televizijai aiškino, kad pati paauglė su tuo neturi nieko bendro, o kvietimu plačiau pasidalinti nusprendė kažkas iš jos draugų.

Katveike gyvena vos keli šimtai žmonių, taigi, kai daugiau nei 8 tūkst. asmenų nurodė ketinantys dalyvauti, o dar 20 tūkst. išreiškė susidomėjimą, policija ir vietos pareigūnai nusprendė imtis veiksmų.

Kaip teigia vietos Brabanto provincijos meras Wimas Hillenaaras, mergaitės žinutę pasisavino nežinomi asmenys.

Pareigūnai teigia ruošęsi visiems įmanomiems scenarijams. Štai kas buvo teigiama jų išplatintame pareiškime: „Mūsų pirminis tikslas informuoti, kad Katveike nėra jokio vakarėlio. Ir Katveike jokio vakarėlio nebus“.

2012 metais panašiomis aplinkybėmis Hareno mieste kilo didžiulės riaušės

Mergina slapstosi

Merginos dėdės teigimu, šiuo metu ji slapstosi.

„Tai, kas vyksta šiuo metu, primena beprotišką karuselę. Mano dukterėčia išsikraustė iš namų, šiuo metu ji glaudžiasi kitur. Panašu, kad situacija tapo nekontroliuojama“, – pripažįsta jos dėdė.