„Biharo vyriausybė nusprendė įvesti 15 dienų griežtą karantiną nuo liepos 16 iki liepos 31 dienos. Visų miestų savivaldybės, rajonų centrai ir kvartalų centrai bus uždaryti. Rekomendacijos yra baigiamos rengti“, – parašė Sushilas Kumaras Modi socialiniame tinkle „Twitter“.

Apie Biharo valstijos uždarymą buvo paskelbta likus kelioms valandoms iki pietiniame informacinių technologijų centre Bagalore prasidedančio savaitės karantino. Kiti miestai ir valstijos taip pat pranešė apie įvedamus apribojimus, patvirtintų COVID-19 atvejų skaičiui Indijoje artėjant prie milijono.

Antradienį Biharo valstijoje buvo registruoti 1 432 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Tai trečia diena iš eilės, kai valstijoje registruojama daugiau nei 1 000 naujų atvejų. Iš viso užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė beveik 19 tūkst., mirė 134 žmonės, skelbia vietos sveikatos apsaugos pareigūnai.

„Nuo koronaviruso nėra nei vaistų, nei skiepų. Turime pasirūpinti ir prisidengti savo veidus kaukėmis, skarelėmis arba rankšluosčiais“, – sakė vyriausiojo ministro pavaduotojas.


Kovo pabaigoje Indijoje paskelbtas karantinas buvo vienas griežčiausių pasaulyje, tačiau suvaržymo priemonės buvo palaipsniui pradėtos švelninti, įvertinus jų poveikį ekonomikai ir ypač šimtams milijonų darbo netekusių indų.

Užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje toliau auga ir pirmadienį bendras susirgusių žmonių skaičius Indijoje perkopė 900 tūkst., o mirusiųjų – beveik pasiekė 24 tūkst., skelbia Indijos sveikatos apsaugos ministerija.

Vis dėlto ekspertai mano, kad oficialiai skelbiami skaičiai neatspindi realios padėties šalyje.