„Įvairiose pasaulio šalyse įtvirtinti totalitariniai komunistiniai režimai per pastarąjį šimtmetį pareikalavo daugiau nei 100 mln. žmonių gyvybių ir pasmerkė begalę piliečių prievartai, išnaudojimui ir sunkiai įsivaizduojamam pažeminimui“, – rašoma kreipimesi.

„Melaginga išlaisvinimo idėja besidangstantys komunistiniai judėjimai sistemingai atėmė iš nekaltų žmonių Dievo jiems suteiktas teises ir laisves – tikėjimo, susirinkimų ir begalę kitų, šiaip jau laikomų neliečiamomis. Laivės trokštantys piliečiai buvo jėga ir bauginimais priversti paklusti valstybės aparatams“, – dėstoma Baltųjų rūmų pranešime.

Kaip rašoma svetainėje lenta.ru, Nacionalinė komunizmo aukų diena buvo minima praėjus 100-ui metų nuo Spalio revoliucijos Rusijoje.

Vašingtono paskelbtame pranešime taip pat nurodoma, kad bolševikų revoliucija davė akstiną Sovietų Sąjungos susikūrimui ir niūriems smaugiančio komunizmo dešimtmečiams. Revoliucija padėjo pamatą politinei filosofijai, neturinčiai nieko bendro su laisve, klestėjimu ir žmogiškuoju orumu.

JAV prezidento administracija dar pridūrė, kad gimtosios šalies piliečiai yra tvirtai pasiryžę spinduliuoti laisve ir būti pavyzdžiu tiems, kurie siekia šviesios ir nesuvaržytos ateities.