Eurokomisarė Ylva Johansson ir Graikijos migracijos ministras Notis Mitarachis pirmadienį turėjo susitikti su vietos pareigūnais abiejose salose. Ji planavo aplankyti Samose statomą naują stovyklą, taip pat stovyklą Lesbe, kur gyvena tūkstančiai prieglobsčio prašytojų nuo praėjusių metų, kai sudegė perpildyta Morijos stovykla.

Pabėgėlių teises ginančios organizacijos ir daugelis migrantų kaltina Atėnus neteisėtai išsiunčiant atvykėlius, nesuteikiant jiems galimybės prašytis prieglobsčio. Graikų valdžia kategoriškai neigia tokius kaltinimus ir tvirtina besilaikanti tarptautinės teisės bei žmogaus teisių normų.

Graikų pakrančių sargyba kaltinama sulaikant iš kaimyninės Turkijos jūra mėginančius atvykti žmones jų valtelėse ar jiems pasiekus Graikijos salas, paskui sodinant juos į pripučiamąsias gelbėjimo valtis, nutempiant jas prie Turkijos jūros sienos ir paliekant ten dreifuoti. Pareigūnai atmeta tokius kaltinimus kaip melagienas ir turkišką propagandą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)