Gavus Europos Sąjungos paramą 2012 metais atidaryta Šiaulių kogeneracinė elektrinė. Iš Europos Sanglaudos fondo jai skirti daugiau nei 5 milijonai eurų - beveik penktadalis projekto lėšų. Šiauliai tapo vienu pirmųjų miestų, kurio šilumos ūkyje naudojamas biokuras. Iki projekto įgyvendinimo pagrindinis bendrovės naudojamas kuras buvo importuojamos gamtinės dujos.

Iš Europos Sąjungos gautas lėšas kiekviena šalis, taip pat ir Lietuva, skirsto pati įvarioms sritims. Tačiau bendras Europos sąjungos tarybos pateiktas biudžetas tvirtinamas balsuojant Europos Parlamente, kur kiekviena šalis kovoja už kuo didesnę dalį. Investicijos į Šiaulių biomasės elektrinę yra susijusios su Europos Sąjungos politika, kai norima ne mažiau 20 proc. Europos biudžeto lėšų skirti klimato kaitai arba jos pasekmių mažinimui.

„Atsinaujinanti energetika yra labai gerai, nes remiasi ir dideliais vietos resursais, ir poveikis gamtai yra mažesnis. Tai vienas dalykas, o kitas dalykas, kad taip, tai – tie patys pinigai iš atitinkamų regioninės plėtros fondų, be kurių nepritarus Europos Parlamente arba mūsų atstovams nesiderant su Komisija konkrečiai dėl šito projekto, jis nebūtų išvydęs gyvenimo“, – sako europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Gavus dar apie 1,7 mln. eurų 2014 metais Šiauliuose atidaryta dar viena šiuolaikiškai modernizuota katilinė, kurios darbui taip pat naudojamas biokuras. Įgyvendinus minėtus du projektus, pavyko dar labiau sumažinti šilumos kainą, ji lyginant su praėjusių metų šildymo sezonu beveik 27 proc. mažesnė.