Dėl jos sveikatos būklės mažylės atsisakė maždaug 20 šeimų. Tačiau netrukus mergaitės gyvenime atsirado Luca, ir tada viskas pasikeitė.

Nuo pat 14 metų Luca dirbo ir savanoriavo organizacijose, siekiančiose padėti įvairių sveikatos sutrikimų turintiems vaikams. Jis visuomet norėjo tapti tėvu. Tačiau vienišam, su partneriu išsiskyrusiam L. Trapanese kreiptis dėl įsivaikinimo buvo sudėtinga. Galiausiai 2017-aisiais jam buvo suteiktas leidimas įsivaikinti, tačiau su viena sąlyga.

Pasak BBC, vyriškis galėjo įsivaikinti tik specialiųjų poreikių turintį kūdikį, kurio atsisakė kitos tradicinės šeimos.

Luca netvėrė džiaugsmu. Turėdamas ilgametę darbo su tokiais vaikais patirtį, jis suprato būsiąs tinkamiausias variantas būsimajam vaikui.

„Būdamas 14 metų, pradėjau savanoriauti ir dirbti su neįgaliaisiais, todėl jutau turintis tam reikalingą išmanymą ir patirtį“, – vyriškį cituoja „MyPositive Outlooks“.

2017-ųjų liepą Luca sulaukė skambučio iš institucijų: jam pranešė apie mažą mergaitę. Luca išklausė jos istoriją ir nė kiek nedelsė atsakyti. Jis iš karto sutiko. Luca nuskubėjo į ligoninę susitikti su mažyle.

„Kai pirmąkart laikiau ją savo glėbyje, mane užplūdo džiaugsmas. Iš karto pajutau, kad ji yra mano duktė“, – BBC pasakojo vienišas tėtis. Jis žinojo, jog jiedviem lemta tapti šeima.

„Pirmą kartą laikiau naujagimį. Iki tol visuomet baimindavausi. Bet pirmą kartą ant rankų paėmęs Albą žinojau esąs pasirengęs tapti jos tėčiu“, – pasakojo Luca.

Pirmąsias keletą dienų jis praleido vien tik su ja, kurdamas tėčio ir dukters tarpusavio ryšį, o vėliau mergaitę supažindino su artimaisiais ir draugais.

Šiandien visas L. Trapanese gyvenimas sukasi aplink dukterį. Jis pasakoja, kad duktė jo gyvenime „sukėlė revoliuciją – dabar viskas sukasi aplink ją“. „Ji man atnešė laimę ir pilnatvės jausmą. Didžiuojuosi būdamas jos tėčiu“, – sako Luca.

Jam Alba niekuomet nebuvo antras pasirinkimas ar paskutinis likęs variantas. „Norėjau, kad ji būtų mano duktė“, – sako L. Trapanese.


Luca parašė knygą, kurioje pasakoja apie ilgą kelią, kol galėjo tapto Albos tėčiu.

Per interviu BBC radijui jis pasakojo, kad jo atvejis ypatingas, nes laužo stereotipus apie tėvystę, religiją ir šeimą.

Italijoje tėvais norintiems tapti homoseksualiems arba vienišiems žmonėms įsivaikinimo procedūra yra komplikuota.

Pasak BBC, Alba yra ryžtinga mergaitė, kartais net labai užsispyrusi. Jai patinka žaisti ir šokti, mažylė mėgaujasi kitų žmonių draugija.

„Koks bus Albos gyvenimas? Tikiuosi, bus nuostabus, ji galėtų dirbti socialinių reikalų srityje, kaip aš, bet kas žino – ji galės daryti dar tūkstančius dalykų. Jau dabar Alba mėgsta šokti ir dainuoti. Ji lankys mokyklą, turės draugų, o aš visuomet ją palaikysiu“, – kalbėjo Luca.