Išvydęs motociklą, vyras vos tramdė ašaras

Patirtas širdies smūgis Airijos lietuviui Mindaugui tapo sukrečiančiu išgyvenimu. Iki tol daug sportavęs ir teisėjavęs futbole, vyras po nelaimės užsisklendė, o pakitusi jo nuotaika nepraslydo ir pro draugų akis.

„Po nelaimės Mindaugas pasidarė piktas ir kartais nesukalbamas. Turbūt kiekvienam taip nutiktų, jei aktyvus vyras, užsiiminėjęs sportu ir teisėjavęs futbole, įstojęs mokytis, staiga negali daryti nieko. Kai smegenys sako važiuojam, o širdelė – ne“, – apie skaudžią Mindaugo patirtį kalba jo draugas Aurimas.

Susirūpinę dėl Mindaugo, draugai ėmėsi veiksmų. Jie nusprendė pradžiuginti Mindaugą – išpildyti jo seną svajonę turėti motociklą.
Draugų staigmena Airijoje gyvenančiam Mindaugui

2019 m. pavasarį draugai kreipėsi į Airijos lietuvius motobrolius. Išgirdęs istoriją, organizacijos „Shed4Bikers“ įkūrėjas Derek Ganon sutiko padėti – netrukus suorganizuotas baikerių važiavimas, kurio metu pradėtos rinkti lėšos.

7 mėnesius trukusį projektą vainikavo Mindaugui surengta šventė, kurioje jis sužinojo apie draugų staigmeną ir pirmąkart išvydo savo motociklą – atnaujintą 1989 metų Yamaha Virago XV 750.

Šventėje, 160 motociklininkų apsuptyje, Mindaugas vos tramdė ašaras.

„Motociklas – mano vaikystės svajonė. Kai buvau 13–14 metų, tėvai į tokias mano svajones reagavo tradiciškai: perki motociklą – kartu ir karstą nusipirk. Bet šiaip nebūtina turėti motociklą, kad būtum baikeriu. Pati baikeriško gyvenimo idėja visada buvo šalia“, – tikina draugų nustebintas vyras.
Draugų staigmena Airijoje gyvenančiam Mindaugui

Vyras juokiasi, jog draugų staigmena vos nesukėlė antro širdies smūgio

Paklaustas, kaip reagavo į šventėje jam padovanotą motociklą, Mindaugas prisipažįsta, jog emocijas nusakyti sunku.

„Gerai, kad antras širdies smūgis neištiko, tik dabar – iš džiaugsmo. Neįmanoma apsakyti emocijų, kadangi daug kas galvoje pasikeitė. Panašiai jaučiausi, kai mažoji gimė – euforija, nirvana, net nežinau, kaip apibūdinti“, – sako Mindaugas.

Praėjusį sekmadienį naujuoju motociklu vyras jau įveikė pirmuosius 60 kilometrų. Nors kelionės metu jį lydėjo lietus ir vėjas, Mindaugas tikina, jog sunku įsivaizduoti geresnį jausmą. „Laukiu ateinančio savaitgalio – vėl riedėsim“, – džiaugiasi jis.

Draugui staigmeną surengęs Aurimas tikisi, jog ši patirtis padės Mindaugui sveikti ir džiaugtis gyvenimu.

„Man motociklas yra daugiau nei metalo krūva. Tai – laisvė, greitis, adrenalinas, bendraminčių būrys. Kai važiuoja motociklu kolona su 100 ir daugiau motociklų, jausmas neapsakomas. Turbūt labiau norėjau jam padovanoti šituos jausmus, negu patį motociklą“, – sako Aurimas.