Nors gali būti sunku patikėti, berniukas greitai taps pačiu jauniausiu žmogumi, baigusiu universitetą. Išskirtiniai berniuko gebėjimai patraukė viso pasaulio žiniasklaidos dėmesį, o kartu ir universitetų atstovus, kurie norėtų jį matyti savo studentų sąrašuose.

L. Simonsas šiuo metu studijuoja elektros inžineriją Eindhoveno techologijų universitete.

Vidurinę mokyklą 145 intelekto koeficientą (IQ) turintis berniukas vidurinę mokyklą pabaigė aštuonerių. Prieš tai jauniausio universitetą baigusio titulas priklausė Michaelui Mearney, kuris pabaigė Alabamos universitetą sulaukęs dešimties metų.

Paskutiniam mėnesiui Eindhoveno universitete pasiruošęs L. Simonsas kol kas svajoja tapti astronautu arba širdies chirurgu. Pastaroji specialybė jį domina, nes berniuko seneliai turi širdies problemų.

Berniukas norėtų toliau savo studijas tęsti Kalifornijoje, JAV, tačiau jo tėvai svarsto apie galimybę persikraustyti į Didžiąją Britaniją, kur jaunuolis galėtų siekti aukštesnio išsilavinimo Oksforde ar Kembridže.

Belgijoje gimęs berniukas jau kalba keturiomis kalbomis. Į mokyklą L. Simonsas pradėjo eiti būdamas ketverių. Su vaiku dirbę mokytojai pastebėjo, kad jis turi labai gerą vizualinę atmintį.